Boşanmadan feragatten sonra ne zaman tekrar dava açılır
Yurtdışında yaşayan Müvekkil boşanma davasından 17/11/2006 tarihinde feragat etmiştir. Eşi ile barışması sebebiyle vazgeçtiği davayı tekrardan açmak istemektedir.
Davanın açılması için 3 yıl bekleme zorunluluğu var mıdır?
Re: Boşanmadan feragatten sonra ne zaman tekrar dava açılır
Sizin dikkat dağıtan tuhaf renkli ve karakterli sorularınıza cevap verme zorunluluğu yok. (Daha önce de uyarmıştım, neden özel mesajla söylemediniz, demiştiniz.)
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin dikkat dağıtan tuhaf renkli ve karakterli sorularınıza cevap verme zorunluluğu yok. (Daha önce de uyarmıştım, neden özel mesajla söylemediniz, demiştiniz.)
Ben bu renkte yazmak istiyorum. Hür bir siteyedeyiz. İsteyen soruma cevap verir, istemeyen vermez. Herkes benim soruma cevap verecek diye Allahın emri yok.
Eğer renkli yazmak site kurallarına göre yasak ise o maddeyi gösterin bende bi daha aynı şekilde yazmayım.
Yok, eğer yasak değilse bırakın da istediğim gibi yazayım. Okumak ve cevap vermek isteyen herkes her renkte yazıya cevap verir..!
Ertesi gün açılabil[FONT="Courier New"]ir[/FONT].
Alıntı:
Ertesi gün açılabil[FONT="Courier New"]ir[/FONT].
Bir avukata yakışmayan bu davranışa hiçbir şey demiyorum....!
Avukat olmadığımı daha önce birkaç kez ifade etmiştim.
Düzgün fontlarla yazdığınız zaman cevap alma ihtimaliniz artar.
Ayrıca verdiğim cevap da sorunuzun eksiksiz yanıtıdır.
(Tabii sorunuz eksik olduğu için yanıt tatmin edici olmamış olabilir.)
MK. m.166/5 hükmünce eğer boşanma davası mahkemece red edildiği taktirde kararın üzerinden 3 yıllık süre geçtikten sonra ortak hayat kurulamamış ise tekrar boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılamsı sebebine dayanılarak açılır.Belirttiğiniz 3 yıllık süre bu durumda geçerlidir.Ancak boşanmadan kişinin feragat etmesi halinde kişiler evliliği devam ettiremiyecklerinin farkına varırlarsa (ortak hayatı denemelerine rağmen başaramamışlarsa )boşanma davası açabilirler.Bildiğim kadarıyla sorunzun cevabı bu ama sitede yer alan avukat arkadaşlarımız sorunuza daha net cevap verebilirler.Saygılar
Alıntı:
Avukat olmadığımı daha önce birkaç kez ifade etmiştim.
Düzgün fontlarla yazdığınız zaman cevap alma ihtimaliniz artar.
Ayrıca verdiğim cevap da sorunuzun eksiksiz yanıtıdır.
(Tabii sorunuz eksik olduğu için yanıt tatmin edici olmamış olabilir.)
Avukat olmaya bilirsiniz, her ne meslekte olursanız olun seviyenizi düşürdüğünüzü düşünüyorum. Bundan sonra benim sorularıma siz cevap vermezseniz sevinirim. Bırakın cevapsız kalsın.
Alıntı:
Burak Temur rumuzlu üyeden alıntı
MK. m.166/5 hükmünce eğer boşanma davası mahkemece red edildiği taktirde kararın üzerinden 3 yıllık süre geçtikten sonra ortak hayat kurulamamış ise tekrar boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılamsı sebebine dayanılarak açılır.Belirttiğiniz 3 yıllık süre bu durumda geçerlidir.Ancak boşanmadan kişinin feragat etmesi halinde kişiler evliliği devam ettiremiyecklerinin farkına varırlarsa (ortak hayatı denemelerine rağmen başaramamışlarsa )boşanma davası açabilirler.Bildiğim kadarıyla sorunzun cevabı bu ama sitede yer alan avukat arkadaşlarımız sorunuza daha net cevap verebilirler.Saygılar
Fakat şöyle bir durum daha var. Kişi davasından feragat edince boşanmadan önceki olaylar için karşı tarafı affetmiş oluyor. Tekrar aynı sebebe dayanabilir mi ?