Hem ziynet eşyaları hem de alınan evin yarısı isteniyor
Eşim ve ben kamu görevlisiyiz.Düğün sırasında takılan ziynet eşyalarını da katarak bir ev aldık.Davacı olan eşim bu altınları kendi rızası ile ve geri almamak üzere,ev alınması için anneme verdi.Fakat,dava dilekçesinde hem bu altınları istiyor hem de evin yarısını istiyor.Ben çalıştığım kuruma mal bildirim beyannamesi ile bu altınların ev için kullanıldığını bildirmiştim.Ayrıca kayınpederimin bu evin bir kısmının yapılan yardımlarla,bir kısmının kredi ile, bir kısmının da düğün takıları ile alındığı yönünde yazılı ifadesi benim çalıştığım kurumda mevcuttur.Bu durumda, hem altınları hem de evin yarısını (değerini) eşime vermem gibi bir karar çıkar mı?
Re: Hem ziynet eşyaları hem de alınan evin yarısı isteniyor
Alıntı:
466103 rumuzlu üyeden alıntı
Eşim ve ben kamu görevlisiyiz.Düğün sırasında takılan ziynet eşyalarını da katarak bir ev aldık.Davacı olan eşim bu altınları kendi rızası ile ve geri almamak üzere,ev alınması için anneme verdi.Fakat,dava dilekçesinde hem bu altınları istiyor hem de evin yarısını istiyor.Ben çalıştığım kuruma mal bildirim beyannamesi ile bu altınların ev için kullanıldığını bildirmiştim.Ayrıca kayınpederimin bu evin bir kısmının yapılan yardımlarla,bir kısmının kredi ile, bir kısmının da düğün takıları ile alındığı yönünde yazılı ifadesi benim çalıştığım kurumda mevcuttur.Bu durumda, hem altınları hem de evin yarısını (değerini) eşime vermem gibi bir karar çıkar mı?
acaba evi 2002 den öncemi aldınız.eğer öyleyse mal rejimi antlaşması yaptınızmı kendi aranızda.çünkü bildiğim kadarıyla 2002 den önce alınan ev eşin şahsi malı olur-eğer antlaşma yapmadıysanız kendi aranızda.yinede avukatlar daha iyi bilir
Ev 2002 yılından sonra alınmıştır.Düğünde 2002 tarihinden sonradır.
İddialarınızı ispatlarsanız çıkmaz.
Boşanmada mal paylaşımı ve kredi ile alınan ev
Eşimle 2004 yılında evlendik.Bu tarihten sonra 2005 yılında benim adıma bir daire aldık.Ev alırken bankadan benim adıma bir miktar kredi çektik,hemen hemen yarısını da benim ailem katkıda bulundu.Bir kısmına ise eşim kendi rızası ile düğünde takılan altınları vererek katkı sağladı.Bundan birkaç ay sonra kalan krediyi kapattık.2006 yılında, bu sefer eşimin ailesinin biraz desteği ile daha fazlası da kredi olmak üzere 2.bir evi eşimin üzerine aldık.Bankaya olan kredi borcu eşimin üzerinedir.Bu arada eşim devlet memurudur.Benim adıma olan
1.evin hiçbir borcu bulunmamakta,eşimin adına olan evin kredi borcu devam etmektedir.Banka kredisinin yarısını evin kirası karşılamakta,diğer yarısını da eşim evi terk edene kadar ben ödemekteydim.Fakat çocuklarımı da alarak evi terk ettikten sonra ödeme yapmıyorum.Eşim boşanma davası açtı.Fakat bu davada eşim hem 1.ev için kendi rızası ile verdiği ziynet eşyalarını istiyor.Hem benim adıma olan evin ve arabanın yarısını talep ediyor ve eve ihtiyadi tedbir koydurdu.Fakat bu dava dilekçesinde kendi adına olan daireden hiç bahsetmiyor.Ben de karşı dava açtım ve onun adına kayıtlı olan evimiz için tedbir talebinde bulundum.Buna göre:
1-Kalan kredi borcu dava sonuçlandığı tarih itibarı ile mi yoksa dava açıldığı tarihteki miktarı ile mi eşler arasında paylaştırılır.Dava açıldıktan sonra yapılan ödemeleri kim yapıyorsa bunları o kişi alabilir mi?
2-Eşimin ailesi,mahkemede eşimin adına kayıtlı evi prosedür gereği kızlarının üzerine yaptıklarını,evin asıl kendilerine ait olduğunu söyleyecekmiş.Bu konuda akrabaları tanıklık ederse, bu ne derece etkili olur?
3-Birde dava ret edilip 3 yıllık birleşme sürecine girilirse bu dönemde borçları ödeme yükümlülüğü nasıl olur?
Şimdiden teşekkürler...