Bakaya kalma, Cezanın geri bırakılması
Merhabalar,
01.08.2007 celbine katılmadığım için "3 ay içinde gelenler" olarak 3 ay hapis cezası aldım. 1/6 indirim uygulanıp 2 ay 15 güne çevirildi. Daha sonrasında cezanın geri bırakılmasına hükmedildi. Beş yıllık bir denetim süresi konuldu.
Bu dosyadan ayrı olarak 01.04.2007 celp dönemi için de hala süren bir davam var. Bu mahkemede "1 hafta içinde gelenler" hükmüyle yargılanıyorum. Bu mahkemeye ilişkin elimde 03.04.2007 de hastanede olduğum ve hastalığıma dair bir rapor var elimde ( istrahat raporu değil). Kastım olmadığı ve rahatsızlığımı ifade olarak vereceğim. Ancak rapor 1-3 tarihlerini kapsamadğından bu mahkemede de ceza almayı bekliyorum.
Sorum şu; İkinci mahkemeden ceza aldığımda birinci mahkemenin geriye bırakması bozulur mu. İkinci davadaki suç tarihi birinci davanın suç tarihinden önceye ait (dolayısıyla mahkumiyet kararından da).
Son olarak bu ikinci mahkemeden ceza alırsam bir kez daha geriye bırakma takdir edilebilir mi? Bildigim kadariyla artik bakaya suçları için hapis cezalarını para cezasına çevirmiyorlar?
Bu arada askerliğimi kısa dönem olarak yaptım 01.12.2007 celbine tabi olarak yaptım ve bitirdim.
Çok teşekkür ederim
Selim
Re: Bakaya kalma, Cezanın geri bırakılması
Özetle sorum şu;
Geriye bırakma cezası aldım 1. bakayamdan
Şimdi 2. mahkemem var, 2. bakaya ceza aldığımdan 1. den önce oldu.
İkinci mahkemeden de geriye bırakma şeklinde ceza alma hakkım var mı yoksa hapis cezası mı alır mıyım?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler
Selim