Başımdan geçen olay aynen şöyle:
Dün akşam tanımadığım birinden telefonuma çok ucuz laptop satışı ile ilgili bir mesaj geldi. Tabi bende merak edip aradım ve sordum. Adının Mehmet Y. olduğunu Suriye Gümrük Kapısında çalıştığını ve elinde gümrükte kalan laptoplar olduğıunu ve bunları cok ucuza satabileceğini söyledi. Fiyat olarak verdiği 300 ytl başka bir isme ait hesap numarasına yatırmamız halinde bilgisayarı otobüse verip aştiye (Ankarada ikamet ediyorum)yollayacagını söyledi. Bende internet üzerinden hesaba para yatırdım. 10 dak. sonra beni aradı ve iki lepyop gönderdiğini ikinci laptopun parasını da teslimat sırasında ödeyebileceğimi söyledi. Birgün sonra otobüs garına gidip bekledim. Beni tekrar aradı ve iki bilgisayarın aynı kutuda oldugunu dolayısıyla teslimattan önce ikinci laptopun parasını yatırmam gerektiğini teslimatını sonra yapacagını söyledi. Tekrar internetten havale yaptım verdiği hesap numarasına. Arayıp parayı yatırdığımı söyledim tamam dedi ve beni bir süre oyaladı sonra telefonlarıma cevap vermedi. Akaş olup evime döndüğümde aradı ve 200 ytl daha yatırırsam bana leptopları teslim edeceğini söyledi. Ben yatırmadım. Para yada sözkonusu olan laptopları alamadım.
Elimde parayı gönderdiğim hesap numarası,
Şahısla görüştüğüm 3 adet telefon numarası,
İnternetten havale yaptıgıma dair banka makbuzları,
var. Bu durumda ne yapabilirm. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.