İnternet Üzerinden ALTIN Satışı
koysepete.com sitesine altın siparişi verdim. altın siparişlerinde kesinlikle iptal edilemez ibaresi vardır. 6 gün sonra bankamdan ödeme onayı aldılar. 1 hafta içinde ürün temin edilerek gönderilecek dediler. ancak banka onayı aldıktan 1 gün sonra sitelerinde almış olduğum altının adet fiyatı 9-10 YTL arttığı gün benim bir müracaatım olmadığı halde ''siparişinizin temininde yaşanan gecikmeden dolayı siparişiniz iptal edilmiş olup, para iadeniz tamamlanmıştır.'' ibaresi ile siparişimi iptal ettiler ancak iptal ettikleri gün benim siparişim olan altını satmaya devam ediyorlardı. benim merak ettiğim bu davranışa karşı ne tür bir hukuk yolu izleyebilirim.
Re: İnternet Üzerinden ALTIN Satışı
İnternet üzerinden altın satışı olmaz, zaten ilgili yönetmelik de kargo ile nakit, çek, senet, değerli maden gibi maddelerin taşınması yasaklanmıştır. Satış olursa bu tür problemler doğar. Firma altın fiyatı düşerse memnuniyetle altını yollar ama fiyat artarsa zarar edeceğinden böyle bin bir türlü bahaneler uydurarak teslimatı yapmak istemez. Aldığınız altın neydi bilemiyorum. Yani Cumhuriyet (Ata) mı, takı mı, külçe mi? Bunları kuyumcu ve sarraflardan kolayca temin etmek dururken neden imternet yolunu seçtiniz anlayamadım doğrusu!?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
İnternet üzerinden altın satışı olmaz, zaten ilgili yönetmelik de kargo ile nakit, çek, senet, değerli maden gibi maddelerin taşınması yasaklanmıştır. Satış olursa bu tür problemler doğar. Firma altın fiyatı düşerse memnuniyetle altını yollar ama fiyat artarsa zarar edeceğinden böyle bin bir türlü bahaneler uydurarak teslimatı yapmak istemez. Aldığınız altın neydi bilemiyorum. Yani Cumhuriyet (Ata) mı, takı mı, külçe mi? Bunları kuyumcu ve sarraflardan kolayca temin etmek dururken neden imternet yolunu seçtiniz anlayamadım doğrusu!?
Üstelik internette satılan altınlar kuyumculardan daha pahalı. Peşin (!) fiyatına taksit yaptıklarından dolayı alınıp kuyumcuda anında nakite çevirmek gibi avantajları olabilir ama. Kısa süreli finansman sağlanabilir böylelikle.
arkadaşlar bu sitede altın çok uygundu çeyrek aldım 52 YTL'den yani kuyumcu fiyetı idi ve 4 taksit imkanı vardı bugün 82 YTLye satıyorlar