-
Yapı Kullanma İzni
İyi günler,
İmar kanunlarında müteahhitin sorumluluğu yapı ruhsatı ile yapı kullanma isni (iskan) arasındadır şeklinde bir ibare geçiyor fahat bir belediyenin imar müdürü ile yaptığım görüşmede bunun fiili olarak uygulanmadığını ve harçları ödeyip siz alın uğraşmaya değmez şeklinde bir açıklama yaptı. Bu duruma emsal teşkil eden örnekler varmıdır yada tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
Mahmut Ay
İnşaat mühendisi
-
Re: Yapı Kullanma İzni
Her sözleşmede farklı durumlar ortaya çıkabilir. Verdiğiniz örnekte yüklenici yükümü oturma iznini kapsamaz. "anahtar teslimi" vb. biçimindeki ifadeler ise oturma iznini de kapsar.
-
Kişi at meraklısıdır. Büyük paralar verir ve bir at alır. Lakin en fazla 50-60 YTL ödeyeceği bir yuları almaz ve atı kaçar gider.
Şayet yaşadığınız bir problemden söz ediyorsanız en yakınınızda bulunan bir meslektaşımıza sözleşme ile birlikte gidip danışmanızda, profesyonel bir hukukçunun yardımını alarak işinizi yürütmenizde fayda var. Sonra çok sevdiğniz atınızdan olabilirsiniz:o
-
Re: Yapı Kullanma İzni
Attan değil mesleki bilgi ve merak açısından danıştım. Böyle bir soru gelince merak ettim ama net bir cevap alamadım sektör mensuplarından, onun için hukiki yönüne bakayım dedim.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
İyi çalışmalar