İşe iade davası kazandım ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim
herkeze iyi günler
bundan yaklaşık 6 ay önce raporlu iken işten çıkarıldım sonra başlattığım hukuki mücadeleyi kazandım mahkeme şöyle bir karar verdi ben aynı zamanda hükümlü konumunda çalışanlardandım kararda 4 aylık maaş alacağım eğer işveren kararı bozdurmaya çalışırsa +4 maaş da hak kazanacağıma dair yazılar vardı sormak istediğim şu
10.09.2008 tarihinde mahkeme sonuçlandı
işveren bu karara itiraz edebilirmi? ederse ne kadar daha dava sürebilir ? eğer etmeden bana ücretimi verirse kaç gün içinde 4 aylık maaşımı vermek zorundadır ben işe ne zaman başlamalıyım yapmam gerekenler nelerdir aydınlatırsanız sevinirim.
Re: işe iade davası kazandım ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim
işyerine 6 iş günü içerisinde yazılı olarak müracat etmen gerekir.Eğer 1 ay içerisinde işe alınmazsan tekra mahkemeye başvur işveren önceki 4 aylık tutar hariç , 4 ila 8 ay tutarında daha tazminat ödemek zorunda kalır.Büyük olasılıkla butür durumda işe geri almazlar tazminat öderler.Alsalarda ufak bir yanlışında iş sözleşmen fesih olur.
bunları avukatının söylemesi lazım hemen noterden iş yerine vaş vuru yap noter kanadıyla 10 olması lazım en geç ongün yoksa haksız konuma düşersin
hadi ya bak onu bilmiyordum iyi oldu söylediğiniz 10 günü geçerse hiç bir şey talep edemeyecekmiyim benim avukatım yok o yüzden pek bilgili olduğum bir konu değil sizin sayenizde bişiyler yapmaya çalışıcam yanlız mahkeme kararının aslı yok bende a4 kağıdında mühürsüz mahkeme kararı var
AYRICA YAZILI BAŞVURU DEMİŞSİNİZ HERHANGİ BİR MATBU FORUM SİZDE MEVCUT VARMIDIR .yada forumdan bulabilirmiyim
Öncelikle kararın kesinleşmesi lazım. Karar karşı tarafça temyiz edilmiş ise temyiz sonucunu bekleyeceksiniz. Temyiz edilmemiş ise kesinleşmiş kararı alarak 10 işgünü içinde işverene "işe başvuru" yapmanız lazım. Temyiz edilmiş ise Yargıtay'ca onanınca kesinleşecek ve aynı işlemi (işe başvuruyu) bu defa onanmış kararın size tebliğinden itibaren 10 işgünü içinde yapmanız gerekir.
Bşvuru üzerine işe başlatılırsanız 4 aylık ücretiniz ödenecektir. İşe başlatılmazsanız 4 aylık ücret ile .... aylık işe başlatmama tazminatı ödenecektir.