İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?
Merhabalar ; Değerli Meslektaşlarım ;
İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa ve karşı taraf ( işveren ) işçinin hizmet sözleşmesini buna istinaden ( İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa ) kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı ?Bunula ilgili geniş açıklama yaparsanız ve yargıtay kararı eklerseniz çok sevinirim...İyi çalışmlar...Değerli Meslektaşlarım...SAYGILAR...
Re: İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı ? Acil...
sn.ufukbey,
bu tür sorularınızı paylaşabileceğiniz Hukukçu üyelere özel alan var ,bu tür sorularınız için ilgili bölümü kullanmanız sanırım daha yerinde olacaktır.
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=7
Re: İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı ?
İş akdini kim,hangi nedenle feshediyor,anlayamadım..Yanıtlarsanız sevinirim..
Re: İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?
İşçinin bir işyerinde iş sözleşmesi devam ederken kendisinin de başka bir işyeri (örenğin bakkal dükkanı) açması; kanımca tazmiantsız işe son vermeyi gerektirmez. Ama açtığı bu işyerinde kendi işverenine rakip olacak nitelikte iş yapıyorsa veya bu işyeri nedeniyle iş sözleşmesi ile bağlı olduğuğu yerdeki işine gitmiyorsa vs. tazminatsız iş akdi sona erdirilebilir.
Yani somut olayın ayrıntılarını bilmek ve ona ögre değerlendirmek gerekir.
Re: İşci iş akdi sona ermeden işyeri açarsa kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır mı?
iş akdini işverene feshediyor...birde bu konu ile ilgili yargıtay kararı verirseniz sevgili üstadım Av.Abbas BİLGİLİ çok yararlı olacaktır saygılar...
iş akdini işverene feshediyor...birde bu konu ile ilgili yargıtay kararı verirseniz sevgili üstadım Av.Abbas Bilgili çok yararlı olacaktır saygılar...
Peki sayın üstadım...Elinizde bu verileri destekleyen yargıtay kararı var mı ? Varsa yayınlarsanız sevinirim...