İş yaptırdı parayı vermedi
ben grafikerim freelance çalıştığım bir yer, dergi tasarımı için benimle anlaştı. evden çalışacak bir grafiker istediğini söyledi her neyse para mevzusundada anlaştık yaklaşık 15 gün boyunca bu derginin tasarımıyla uğraştım. bu arada bana haberleri, fotroğrafları mail yoluyla yolladı bende düzenlemeleri yaptım. işi teslim ettim ancak parayı vermedi. insanın iyi niyetini su istimal eden bu kişiye karşı herhangi bir hakkım varmı? elimde senet çek yada sözleşme yok dediğim gibi sadece konuşarak anlaşmıştık, ancak bilgisayarımda her konuşmamız detayına kadar kayıtlı, ayrıca dergiyi benim yaptığıma dair bilgisayar kayıtlarıda mevcut. sizce birşey elde etme hakkım varmı yoksa o parayı unut gitsinmi diyosunuz. aslında burda sorun para değil insan kendini keriz gibi hissediyor. sadece o canımı sıkıyor. en kısa zamanda cevabınızı bekliyorum
Re: iş yaptırdı parayı vermedi
Faturanızı kesin. İcra takibi yapın. Bakalım ne gibi gelişmeler olacak.
Re: iş yaptırdı parayı vermedi
yalnız elimde fatura falan yok, şirket değilim, kendi bilgisayarımda tasarım yapıyorum. faturam olması için herhangi bir şirkette çalışıyor olmam lazım yada üstüme kayıtlı olması lazım dediğim gibi gazeteye ilan vermişti evinden çalışacak grafiker aranıyor diye bende başvurmuştum