Satın alınan konuttan kontratsız kiracının tahliyesi
Öncelikle tüm üyelere iyi günler.
Ben 1 Eylül 2008 tarihi itibari ile konut kredisi kullanarar bir konut satın aldım. Konutu satın aldığım dönemde kiracı sıfatı ile bir başaka konutta oturmaktaydım halende oturuyorum. Konutu satın aldığım tarih itibari ile konutta oturan kiracıya konutu boşaltmasını bunun içinde kendisine bayramdan sorasına kadar müsade ettiğimi söyledim. Kiracı ile evi bana satan şahısla aralarında herhangi bir kira kontratı yok. Sadece belirlene meblağın (350 YTL) her ayın 26. günü ödeneceğine dair şifai bir akit var. Benim iyi niyetime rağmen kiracı konutu tahliye etmeye yanaşmıyor tahliye etse dahi oturduğu süre zarfında herhangi bir kira ücreti ödemeyeceğini ifade ediyor.
Ben halen 400 YTL kira ile başka bir konutta oturmaktayım ve bir an önce satın aldığım evime taşınmak istiyorum. Kiracı herhangi bir tahliye taahütnameside imzalamıyor.
Bu konuda sahip olduğum kanuni haklarım nelerdir kiracıyı tahliye etmek için ne yapabilirim. Teşekkürler.
Re: Satın alınan konnuttan kontratsız kiracının tahliyesi
Erdoğan bey ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Ancak vermiş olduğunuz linklerdeki vakalar benim durumumu tam olarak yansıtmıyor. Benim içinde bulunduğun durum itibari ile yapmam gerekenleri özetleyebilirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Re: Satın alınan konuttan kontratsız kiracının tahliyesi
Alıntı:
hakanyogurtcu rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle tüm üyelere iyi günler.
Ben 1 Eylül 2008 tarihi itibari ile konut kredisi kullanarar bir konut satın aldım. Konutu satın aldığım dönemde kiracı sıfatı ile bir başaka konutta oturmaktaydım halende oturuyorum. Konutu satın aldığım tarih itibari ile konutta oturan kiracıya konutu boşaltmasını bunun içinde kendisine bayramdan sorasına kadar müsade ettiğimi söyledim. Kiracı ile evi bana satan şahısla aralarında herhangi bir kira kontratı yok. Sadece belirlene meblağın (350 YTL) her ayın 26. günü ödeneceğine dair şifai bir akit var. Benim iyi niyetime rağmen kiracı konutu tahliye etmeye yanaşmıyor tahliye etse dahi oturduğu süre zarfında herhangi bir kira ücreti ödemeyeceğini ifade ediyor.
Ben halen 400 YTL kira ile başka bir konutta oturmaktayım ve bir an önce satın aldığım evime taşınmak istiyorum. Kiracı herhangi bir tahliye taahütnameside imzalamıyor.
Bu konuda sahip olduğum kanuni haklarım nelerdir kiracıyı tahliye etmek için ne yapabilirim. Teşekkürler.
Evi resmen alalı daha bu gün itibariyle 18 gün olmuş.Hayırlı olsun.Kendini karşındaki insanın yerine koymalısın önce..Zaten yasalar koyuyor..Satın aldıktan sonra yeni ev sahibi olarak önce noterden ben burayı satın aldım,kendim oturacağım diye ihtar çekmelisin.Bunu hemen yapmalısın.(süren 1 ay yani 12 günün kaldı)Öyle ben burayı aldım,bayramdan sonra çık olmaz.Sonra kiracının önünde çıkması için yasa 6 ay süre veriyor.Yani adama 6 ay birşey diyemezsin.6 ay sonra çıkmazsa dava açıp çıkarma hakkın var.Önce noter ihtarını çek.Kiracın da sağa sola soracak buradan eninde sonunda çıkacağını anlayacak.Onun için kiracınla iyi niyet çerçevesinde anlaşmaya çalış.Oturduğu sürece kiranı vermek zorunda.Vermezse daha çabuk çıkarma şansın var.Unutma yasalarımız sözlü olan hiç bir şeyi kabul etmiyor.Ancak şahitleri gerekli görürse hakim dinliyor.Keşke burayı satın almadan önce kiracıyla görüşüp hangi tarihte çıkacağı hususunda mütabık kalıp notere götürüp masrafını sen vermek kaydıyla tahliye taahhüdü alsaydın.
Alıntı:
hakanyogurtcu rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan bey ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Ancak vermiş olduğunuz linklerdeki vakalar benim durumumu tam olarak yansıtmıyor. Benim içinde bulunduğun durum itibari ile yapmam gerekenleri özetleyebilirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Verilen linklerden birinde ikinci sayfada yazdıklarım tam olarak sizin durumu yansıtıyor. Herkes kendi durumunu çok özel zannediyor, özel yanıt istiyor.
Ama burada yazılandan farklı bir durum yok:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=37637&page=2