Kiracının komşuya verdiği zarar
Öncelikle iyi günler dilerim. 2 yıldır kirada olan bir ev söz konusu. Evin banyosundan su taşıyor ve alt kata zarar veriyor. Dediğim gibi evde kiracılar oturuyor. Ancak keşif yapılıyor ve evin maliğine de tebliğ edilip itiraz edilmeden kesinleşiyor. Ama alt kattakıler, üst katın kiracılarıyla birlikte malikine de ilamsız takip yapıyor, itiraz ediliyor ve iptal davası açıyor. benim sorum şu; böyle bir durumda evin sahibi sorumlu olur mu? BK md.41 "zarar ika eden şahıs" diye açıkça belirmiş. Burada zararı ika eden kiracı. Acaba bu durumda maliği de sorumlu tutabilirler mi? Kanunda bu duruma özel bir hüküm veya bir Yargıtay kararı var mı? Ben bulamadım.
Re: Kiracının komşuya verdiği zarar
................................
Evet malik olarak sorumlu olursunuz.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Evet malik olarak sorumlu olursunuz.
Cevabınız için teşekkür ederim, ama taşan su, kiracıların musluğu açık bırakmasından dolayı taşmış ve söz konusu zararı vermiş. Bana olay haksız bir fiil gibi göründü, bu sebeple doğrudan zarar verenin sorumlu olacağını düşünüyorum, neye dayanarak malik burada sorumlu tutuluyor?
Alıntı:
fattas rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim, ama taşan su, kiracıların musluğu açık bırakmasından dolayı taşmış ve söz konusu zararı vermiş. Bana olay haksız bir fiil gibi göründü, bu sebeple doğrudan zarar verenin sorumlu olacağını düşünüyorum, neye dayanarak malik burada sorumlu tutuluyor?
Siz de kiracıya rücu edersiniz.
hiç şüphesiz ev sahibi ve kiracı müteselsilen sorumluduır.ama örneğinizde verilen zarar kişisel hatalardan kaynaklanıyorsa hatayı yapan ödemesi gerekir.
tabiki hata nın kimde olduğu alt kattaki içi çok önemli değil .o,verilen zararın tazminini istiyor.bunu siz veya kiracınız ödeyecek onu ilgilendirmiyor.
siz bu sorunu kendi aranızda çözeceksiniz size de takip yapılmışssa önce ödeyip sonra avukat arkadaşın dediği gibi rucu edeceksiniz.
Arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dava sonuçlandı ve mahkeme, haksız fiili ika edenin kiracı olduğuna karar vererek davayı husumetten reddetti.