Başka sitelerin Logolarını kullanmak
Merhaba arkadaşlar
Ben şu an için bir site tasarımı aşamasındayım. Yalnız sitemde yanlış bir işlem yapıpta ileride başımın ağrımasını istemiyorum. Tasarlamakta olduğum sitemde bir kaç tane başka sitenin (örneğin mynet) logosunu direk kendi sitesine açılacak şekilde link vererek kullanmak istiyorum..Bir nevi ücretsiz reklamını yapmış gibi olacağım yani. Bu durum benim için ileride bir sorun teşkil edermi, sonuçta logo tıklandığında yine kendi adresleri açılacak.
Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Başka sitelerin Logolarını kullanmak
İzin alarak yapmak daha akılcı yaklaşım olmaz mı?
bir şey olmaz. link verdiğin sitelerin pagerank değeri artar... izin alman gerekmez, sana teşekkür bile ederler...
yalnız ortada şöyle bir sorun olabilir: yaptığınız site illegal içerikli, karalama üzerine, devlet karşıtı, satanizm, müstehcenlik, provakasyon amaçlı ya da toplumda hoş karşılanmayan içerikte ise ilgili site sahipleri öyle bir ortamda anılmaktan rahatsızlık duyabilirler... normal bir site ise problem olmaz. olursa da önce size ulaşıp kaldırmanızı söylerler...
Alıntı:
cosgunum rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Ben şu an için bir site tasarımı aşamasındayım. Yalnız sitemde yanlış bir işlem yapıpta ileride başımın ağrımasını istemiyorum. Tasarlamakta olduğum sitemde bir kaç tane başka sitenin (örneğin mynet) logosunu direk kendi sitesine açılacak şekilde link vererek kullanmak istiyorum..Bir nevi ücretsiz reklamını yapmış gibi olacağım yani. Bu durum benim için ileride bir sorun teşkil edermi, sonuçta logo tıklandığında yine kendi adresleri açılacak.
Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu forumda.BU SİTE TAKLİTEMİ GİRİYOR.? isimli başlık altındaki bilgiler işine yarıyacak sanırım.;)
Tekrar selam arkadaşlar.
Elbetteki izin alarak yapmak daha akılcı olacaktır ama ben bu işin uygun hukuksal bir yönü varmıdır diye ön araştırma yapmak istedim öncelikle. Çünkü sitemde yayınlamayı düşündüğüm başka sitelerin sayıları 10 civarında hepsi ile tek tek izin için uğraşmak zaman alır diye düşündüm. Ama sonuçta yol bu ise tabiki buna yöneleceğim.
Yalnız kafama takılan bir kaç şey var. Belkide binlerce site var böyle mesela daha vizyona yeni çıkmış bir sinema filmini kendi sitelerinde yayınlayanlar bunlar için izinmi alıyorlar acaba, hiç sanmıyorum. Ben bu logolarını yayınlamayı düşündüğüm sitelerin logo resimlerini yine sadece logo resimlerini barındıran sitelerden aldım ve onlarında bunlar için izin aldıkları oldukça şüpheli tabi. Yani kişiler bunları yaparken başları ağrımıyormu hiç, yoksa kanunlarda bununla ilgili bilmediğim maddeler mi var?
Tekrar ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.
film yayınlayanlar izin almıyor, izin isteseler dahi hiçbir yapımcı buna müsaade etmez. ancak filmleri yayınlayan siteler tespit edilip teker teker kapatılıyor. kapatılmamışsa ya gözden kaçmıştır, ya ihbar edilmemiştir. olay dediğim gibi prestij ve pagerank... çok sayıda siteden link veriliyorsa destekleniyor demektir, bu ilgili site için hem itibar, hem reytingdir.