Kiraci tahliyesi, yasal statü
Merhaba ,
Hemen soruma gecmek istiyorum. yardımcı olursanız cok sevinecegim ;
15.02.1996 tarihinde yapılan sozlesme ile baslayan evsahibi olma surecimizi evimizi satmak sureti ile bitirmek istiyoruz.yapılan sozlesme 2 senelikti bu tarihten sonra herhangi bir sozlesme yapılmadı ancak sozlesmeyi bugun inceledigimde uzerinde herhangi bir pul yapistirilmadıgını goruyorum
1 -acaba gecerliligi var mıdır ?
sozlesme uzerinde depozito icin 400 dm verilecegi yazılmıs ancak bunu iyi niyet olarak biz almadık bunun yerine kiracı zamanında bize ayni tutarda bir senet vermisti ancak senetin uzerinde tediye ve vade tarihleri yazmıyor.
2 - senet gecerlimidir ?
kiralarin odenmesi icin kabul edilen gunler her zaman aşılmıstır.
kiracımız mayıs ayı sonunda cıkacagını ve kendisi oturdugu sure zarfında kimseye evi gostermeyecegini beyan etmistir.
acıkcası kendisine guvenmiyoruz ve mayıs ayı sonunda cıkmasını da beklemiyoruz.
3- Eve herhangi bir zarar vermeden,belirttigi tarihte cıkması icin yasal olarak neler yapabiliriz ?
yardımlarınız icin simdiden tesekkur ederim
Re: kiraci tahliyesi yasal statü ?
Ev sahibi olarak konuyla ilgili bir konuda görüş almak istiyorum; Geçtiğimiz yıl evimi iki öğrenciye kiraya verdim ve sözleşmeyi bu öğrencilerle birlikte başka bir öğrenci kefil olarak imzaladı. Kiracılarım evi tutmadan önce halini görmelerine karşın bakım yapmak istediklerini ve bunun bedelini de benden alacaklarını söylediler. Şifahi anlaşmamıza göre kiralanan konutun bakım bedeli 8 eşit taksitte kiradan kesildi. Bu arada kiracılarım kendilerine kontratla birlikte demirbaş olarak bırakılan bazı eşyaları bana sonradan söyleyerek kullanım dışı bıraktılar. Bu durumda süresi bir ay sonra biten kontratım konusunda ne yapabilirim? Ayrıca kiracılarımın kiraladığım konutumun faturalarını ödeme biçimi de bilgim dışındadır.
Alıntı:
Mehmet66 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda süresi bir ay sonra biten kontratım konusunda ne yapabilirim? Ayrıca kiracılarımın kiraladığım konutumun faturalarını ödeme biçimi de bilgim dışındadır.
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Kiracılarınızı tahliye etmek mi? Kira sözleşmesi imzalamak mı? Kira bedelini tespit etmek mi?
Anladığım kadarıyla kiracılarınız elektrik, su, vs. abonelikleri kendi adlarına almadılar. İlgili Kurumlardan bu aboneliklerinizden doğan bir borç olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Kiracılarımla kontratı yineledik. Yalnız yeni kontratta kiracılarımdan birinin adı yazılmadı imzası olmasına karşın ve kontarın son maddesine " mezkur mesken " ve " iki nüsha " yazılmadı. Ayrıca bende kalan nüshaya imzamı yalnış attığım için üzerini karalayıp yeniden attım.