İsteğe bağlı sigortalılıkta sağlık yardımı
Merhabalar burada henüz yeniyim.Öncelikle soruları cevaplayarak yerdımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Benim soruma gelince eşim 1970 doğumlu 1982 sigorta başlangıcı var 2410 gün ödenmiş primi var.Ben de bu ay 1 ekim 2008den itibaren eşim için isteğe bağlı sigortalılık için başvurdum.1 Ekimden itibaren prim ödeme başlayacağız.Benim kafama takılan, eşim isteğe bağlı sigortası (SSK) benim SSK'mdan faydalanıp hastaneye gidiyordu.Şimdi kafama takıldı benim sağlık sigortamdan artık faydalanamayacakmı nasıl hastaneye gidecek?Yoksa kendi sigortasındanmı gidecek,yada gene benim sskamdan mı devam edecek bunu kime sorduysam net bir cevap alamadım.Birde eşim prim ödeme günü dolunca hemen emekli olabilecek mi?Bir soruma daha gelince birde bizim otistik bir çocuğumuz var zaten eşim çocuğumuz özürlü olduüu için kimseye emanet edemediğimiz için çalışamadı.Duyduğuma göre özürlü çocuk anneleri erken emeklilik diye birşey okudum ama onuda tam anlayamadım açık açık bir şey yazılmamış.Bu kanun benim eşim içinde geçerlimi.Cevabınız için şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
İyi çalışmalar dileği ile.
Re: İsteğe bağlı sigortalılıkta sağlık yardımı
http://www.ntvmsnbc.com/news/459357.asp
bu yazıyı okuyunca sanırım sorularınıza cevap bulabilirsiniz..