Dükkan işletmecisi ve apartman sakinleri

:(Herkese merhaba. Apartman girisinde bir dükkan isletiyorum(KAFETERYA OLARAK)Apartman sakınlerıyle dükkan sahibimizin arası resmen kanlı bıcaklı.Dolayısıyla bize de her konuda karsılar.Yaz sezonuna giriyoruz ve önümüze masa koymadıgımız taktirde yazın hic is yapamayacagız.Bir avukata danıstık(apartman girisi yanda oldugu icin) belediyeye isgaliye ödedigimiz sürece masa koyabilecegimizi söyledi.Baska bir avukat ise apartman ortak kullanım yeri onların izni olmadan koyamazsınız dedi.Bir digeri ise koyun masaları onlar size dava acsın,sizde onlarla ugrasırsınız(balkonunu iceri alan dairelerle falan),dava yaklasık 2 sene sürer dedi.Biz burda 2 seneden daha fazla kalmak istiyoruz.YOL GÖSTERMENİZE İHTİYACIM VAR.Lütfen yardım edin.önümüze cicek koyduk diye zabıta gönderdiler,zabıta yeri cok begendi bizi tebrik edip gitti.Yani anlayacagınız cicekle bile ugrasmaya yüzü ve zamanı olan insanlarla karsı karsıyayız.Ne yapmalıyız.Cahillik ettik,insanları arastırmadan buraya cok yatırım yaptık,lanet olsun deyip bırakıp da gidemeyiz.Ne yapacagımızı bilmiyoruz.Simdiden ilgilenen herkese cok tesekkür ederim.SAYGILAR....
Not:
Konu başlığının forum kurallarına aykırı seçilmesi sebebiyle başlık değiştirilmiştir.

Cevap: Dükkan işletmecisi ve apartman sakinleri

Peki bende burada bir şey sormak istiyorum hep hukuk kat malikleri yönünde mi işliyor benim tekirdağ çerkezköy de bir mağazam var bina da oturan bina sakinleri maalesef köy yaşantilarini köylerde birakamamişlar mağazamin önüne yün serip yün kurutuyorlar gelen müşterime engel oluyorlar bir çok müşterim senin mağazanin girişinde kadinlar yün yaptiği için içeri giremedik deyip geri dönüyorlar bu da ticari bir kayba neden oluyor ben bir şey deyince de imza toplayip seni attiririz buradan diye utanmadan tehdit ediyorlar ben o kadar yatirim yaptim hukuk hiç mi ticarethaneden yana işlemiyor benim yanimda çalişan 6 elemanim var bu da 6 aileye geçim kaynaği demek düzenli vergimi veren sgk ya 1 kuruş borcu olmayan bir firmayim mağazamin önüne yün seren devlete ekonomik katkisi olmayanlar hukuk karşisinda bana galip mi gelecekler bizden yana bir durum hiç mi söz konusu değil acaba yanitlarsaniz sevinirim

Cevap: Dükkan işletmecisi ve apartman sakinleri

Alıntı:

techrom rumuzlu üyeden alıntı

Peki bende burada bir şey sormak istiyorum hep hukuk kat malikleri yönünde mi işliyor benim tekirdağ çerkezköy de bir mağazam var bina da oturan bina sakinleri maalesef köy yaşantilarini köylerde birakamamişlar mağazamin önüne yün serip yün kurutuyorlar gelen müşterime engel oluyorlar bir çok müşterim senin mağazanin girişinde kadinlar yün yaptiği için içeri giremedik deyip geri dönüyorlar bu da ticari bir kayba neden oluyor ben bir şey deyince de imza toplayip seni attiririz buradan diye utanmadan tehdit ediyorlar ben o kadar yatirim yaptim hukuk hiç mi ticarethaneden yana işlemiyor benim yanimda çalişan 6 elemanim var bu da 6 aileye geçim kaynaği demek düzenli vergimi veren sgk ya 1 kuruş borcu olmayan bir firmayim mağazamin önüne yün seren devlete ekonomik katkisi olmayanlar hukuk karşisinda bana galip mi gelecekler bizden yana bir durum hiç mi söz konusu değil acaba yanitlarsaniz sevinirim

Mağazanızın girişi doğrudan kaldırıma mı açılıyor yoksa bina bahcesinden gecilerek mi ulaşılıyor mağazanızın girişine?
Genel olarak, mağazanız, kapı kilidinden içeriye doğru size aittir, dışı ya kamusal alandır ya ortak alan. 
Kamusal alansa sizin işgal hakkınız olmadığı gibi yün kurutan komşularınızın da işgal hakkı yok, belediyeye şikayet edebilirsiniz kaldırımı işgal ettikleri için