Çocuğa bağlanan nafakanın ödenmemesi durumunda nasıl hukuki bir yol izlenir?
:! Merhaba arkadaşlar
Velayeti bende olan kızımın nafakasının geçen ay eksik ödendi ve bu ayda bu tarihe kadar ödenmedi.8 aydır da işsizim.Çalışıyor olsam bunun üzerinde durmazdım ama çalışmadığımdan dolayı eski eşim zorda kalmamı istiyor.Çünkü 2 aydır nafakayı eksik yatırıyor ve nafaka tarihlerini ayın son gününe atıp gün kazanıyor.Bu durumda sorun yaşamadan her ayın belli bir gününde nafakanın hesabıma yatırılması için nasıl bir hukuki yol izlemeliyim.?
Cevaplarınızı bekliyorum,teşekkür ederim.
Re: cevap verecek yok mu?Çocuğa bağlanan nafakanın ödenmemesi durumunda nasıl hukuki bir yol izlenir?
Re: cevap verecek yok mu?Çocuğa bağlanan nafakanın ödenmemesi durumunda nasıl hukuki bir yol izlenir?
İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurarak; nafaka borcunu ödememekten dolayı cezalandırılmasını isteyebilirsiniz. Böylece nafaka borçlusu olan eşiniz (eski) baskı altına alınır ve ödeme kabiliyetini sonuna kadar kullanarak borcunu ödemenin yollarını arar. Çünkü ceza tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır....
Nafaka hükmüne uymayanların cezası:
İİK m:344-(Değişik:18.2.1965-538/136 md)
Nafaka vermeye mahkum olup da ilamda gösterilen ödeme şartlarına riayet etmiyen borçlu, alacaklının şikayeti üzerine tetkik merciince taraflarınhal ve vaziyetlerine göre on günden üç aya kadar hafif hapse mahkum edilir. Cezanın infazından sonra işleyecek nafaka hakkında aynı hüküm cereyan eder.( İcra Ceza)
........................................
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurarak; nafaka borcunu ödememekten dolayı cezalandırılmasını isteyebilirsiniz. Böylece nafaka borçlusu olan eşiniz (eski) baskı altına alınır ve ödeme kabiliyetini sonuna kadar kullanarak borcunu ödemenin yollarını arar. Çünkü ceza tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır....
Mehmet Bey
İcra Ceza Mahkemesine anladığım kadarıyla bir dilekçe yazıcağım ve burda nafakanın ödenmediğinin eksik ödendiğini de banka defteriyle gösterebilirim.Dilekçede mi peki belirtmeliyim nafakanın her ayın belirli bir tarihinde ödenmesini istediğimi yada İcra Ceza Mahkemesi bunu zaten yapacağım başvuruyla başlatmış mı olacak?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İcra takibi ...
Sedat Bey
Sizden sonra yazıma cevap veren Av.Mehmet Bey'e de aynı soruyu sordum ama sitede gezinirken sizinde bayağı bir bilgi birikimine sahip olduğunuzu gördüm sorumu sizde yanıtlarsanız çok memnum olurum.Benim anladığım İcra Ceza Mahkemesine dilekçe yazıcağım ve burda nafakanın eksik ödendiğini banka defteriyle gösterebilirim ama dilekçede mi peki belirtmeliyim nafakanın her ayın belirli bir tarihinde ödenmesini istediğimi yoksa İcra Ceza Mahkemesi bunu zaten yapacağım başvuruyla başlatmış mı olacak?
cevaplarınız için teşekkür ederim.