Kontratsız ve Kaçan Kiracı
1.5 ay önce evden çıkan kiracımız yerine başka biri talip oldu sözlü olarak anlaştık kapora aldık anahtarı verdik 2 gün sonra kontrat yapmak için geleceğiz dediler ve kayboldular 20 gün haber alamadık daha sonra ortaya çıktılılar bizde sözlü anlaşmaya uymadıkları,kontrata yanaşmadıkları için çıkmalarını istedik ve 1 ay geçmesine rağmen kira da alamadık her gittiğimizde tamam çıkacağız diye laf kalabalığı yapıyorlar,konulardan kontrol ettiğim kadarıyla 1 yıl içinde 2 ihtar sonrası yasal işlem yapılıyor galiba fakat bu durum farklı değil mi? gasp a girmez mi? icra dan başka bir kuruma şikayette bulunaz mıyız? bu durum devam ederse ilk olarak elektiriği kestireceğiz ve sonrasında ne yapmamız gerekli,yanlış olabilir ama Valiliğe dilekçe vermeyle bu işin bir çözülme ihtimali var mı? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Re: Kontratsız ve Kaçan Kiracı
Elektrik su sizin adınıza ise hemen kestirebilirsiniz.
En azından bu konuda daha fazla borç altına girmemiş olursunuz.
Zaten kendi adına açtırması gerekirdi.
Forumda "fuzuli işgal" diye aratın.
Ama işiniz zor.
Kontrat şu an yapılmadı ama kirayı getirmediği için icra dan ihtar çekebilir miyiz?
Ev sahibi olmanıza rağmen bu konularda hemen hiç bilgi sahibi değilsiniz. Valiliğe dilekçenin hiç bir anlamı olmaz. İcradan ihtar çekilmez, gerekirse noterden çekilecek. Elektrik, su, doğalgaz vb. abonelikler üzerinize ise hemen sözleşmelerinizi iptal ettirin. Kendi üzerine almak zorunda kalacaktır. Bunları üzerine almak için ilgili kurumlara gittiğinde kendisinden kira kontrato örneği istenecektir. Elinde kontrat olmadığından sorun yaşayabilir. Ancak bu işleri bilen biri ise ki öyle görünüyor, o sorunu da çözecektir. Yasal olarak kontratonun yazılı olarak yapılması şart olmadığından ev sahibimle yazılı kontrat yapmadık, gelin kontrol edin ben burada kiracıyım diyebilir. Şu anda sözlü kontratla evinizde oturuyor görünüyor ve işiniz çok zor.
Birde elektriği kapattıktan sonra kiracı kendi üzerine aldı diyelim ve daha sonra kiracı evden kaçtı,tekrar elektriği kapatıp kendi üzerimize almamız gerektiğinde kiracıyı bulmamız gerekir mi? çok zorluk çıkar mı? bir de noterden yapılan ihtarın icra dan yapılana oranla yaptırım gücü az mı?
Merhaba ben yenı uye oldum nasıl mesaj yollucam bılemıyorum.Hangı menuden yardımcı olursanız sevınırım
Kaçarsa kaçsın sizi bağlamaz (hatta borç bırakıp kaçsa bile). Siz ya da yeni kiracınız kaçan kiracınıza ait elektrik, su vb borcu ödemeksizin abonelikleri üzerinize devralabilirsiniz. İhtar noterden çekilir, icradan ihtar çekmek diye bir şey yoktur. Kolay gelsin.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
slm ben bu konu ıle sunu merak ettım. eger kı cıkan kıracının elektrık ve su borcu var ıse ve elektrık ve su kıracı uzerıne ıse elektrıgı ve suyu uzerımıze alırken o borcları odemek zorunda mıyız
Bu yazdığınızı gördüğümde ben de bir üstteki mesajı okumadan mı yazdınız acaba diye merak ettim şimdi.
Alıntı:
merve ünlü rumuzlu üyeden alıntı
slm ben bu konu ıle sunu merak ettım. eger kı cıkan kıracının elektrık ve su borcu var ıse ve elektrık ve su kıracı uzerıne ıse elektrıgı ve suyu uzerımıze alırken o borcları odemek zorunda mıyız
değilsiniz. kurumlardaki personeller bazen işgüzarlık yapıp yeni gelenlere ödetmeyi sağlamaya çalışıyor ama yasal olarak sizi bağlamaz. hatta dilekçe verirseniz size "eski borçtan mesul olmadan abonelik yapabilirsiniz" şeklinde cevap verirler.