Kira artışımı düşük yaptı
Geçen sene (2007 Eylül) yaptığımız kontrat aynen devam etti. Kontratımda yıllık enflasyon oranında artış yazılmıştı. Ayrıca evimi kiraya verdiğim zaman ev kiraları (sitedeki) düşüktü (450 Ytl) bu yüzden kontratıma özel bir şart koyarak eğer sitedeki kira oranları yükselirse ayarlama yapılacağını yazdım. Kontrat bu hali ile imzalandı. Sitedeki kiralar bu sene 600 Ytl civarına gelince ben de bu özel şarta binaen 550 istedim, kiracı kabul etmediği gibi kiramı 495 Ytl olarak yatırdı (yani %10 artış) . Kontratımın başladığı ay olan Eylül'den Eylül'e enflasyon %11,77 ÜFE (TÜFE daha fazla % 14). Bu özel şartıma uymadığı gibi kiramıda enflasyon oranının altında yatırdı ne yapmalıyım ?
Kiracı ile herhangi bir konuda anlaşmak pek mümkün olmuyor. Tahliye edebilir miyim ?
Teşekkürler ...
Re: Kira artışımı düşük yaptı
Kontratta beliritlen arttırım oranı kontrat süresi için geçerlidir.eğer kontratınız 1 yıllık ise ve süre bitiminde sözleşme kendiliğinden uzadı ise,enflasyon oranında zam yapılması gerekir.
Re: Kira artışımı düşük yaptı
Hemen tahliye edemezsiniz.
Aradaki farkı icra takibi yaparak talep edersiniz.
7 gün içinde itiraz etmez ve 30 gün içinde ödemezse temerrüt oluşur.
Ardından tahliye davası açabilirsiniz.
Eğer 7 gün içinde itiraz ederse itirazın kaldırılması davası açarsınız. İşler daha da karmaşıklaşır.
(Yüzde 12 artış yapacak olsa 504, yüzde 14 artış yapacak olsa 513 lira olur,
9-18 lira için icra takibi yaparım uğraşırım diyorsanız buyrun.)
Nereden baksanız tahliye etmeniz 6 ayı bulur.