-
Miras Hakkında Soru
Merhabalar değerli hukuki.net üyeleri
Benim şu şekilde bir sorunum var.
Babamın vefat etmeden önce noterden sözleşme usulü birine çok cüzü bir rakama vermiş olduğu bir ev var. Bu evin durumu yeşil alan içinde kalmış olması lakin içerisinde elektrik ve numarataşı mevcut ve takribi 20 senedir kullanılmaktadır.
Elektriği biz üzerimize aldık. Sorunumuz şu:
Veraset ilamında annem ve ben gözükmekteyiz. Babamın vefatından önce noterden yaptıkları geçersiz sözleşme usülü burayı alan kişi yi biz bu evden çıkartmak ve burası üzerinde hakkının olmadığını kanuni yönden kanıtlamak istiyoruz. Acaba ne gibi bir yol izlemeliyiz ?
Yardımcı olup aydınlatırsanız çok seviniriz. Şimdiden çok teşekkürler.
-
Re: Miras Hakkında Soru
"tapu iptali ve tescil davası" açabileceğinizi düşünüyorum. Şartlar oluşmuşsa...Bir meslektaşımızın hukuki yardımını almanızda fayda var.
-
Re: Miras Hakkında Soru
Teşekkür ederim Mehmet Bey, tapu dışında acaba ne tür bir dava açabiliriz? Çünkü evin tapusu zaten bu kişi üzerinde gözükmemekte. Sadece noterden bir sözleşme var ve bu kişi sözleşmenin fes durumda olduğunu kendisi bana söyledi. Bizim isteğimiz meskenin kullanım hakkını en kısa zamanda elimize alabilmek acaba kesin olarak hangi davayı açabiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.