LTD Hisse Devri ve Tescil
Firma resmi kayıtlarına ve kişilerin sözlerine güvenip firmayı artıda sanarak
mevcut bir LTD şirketin %25 ortagı oldum. 2008 4. ayda ortaklığım yayınlandı tescilde.. Aradan 1-2 ay geçipte hesaplara detaylı girince firmanın bir sürü gayri resmi borcu olduğu , ayrıca firma büyük ortağı (%50) ve imza yetkilisinin şahsi çeklerinin firma tarafından ödendiğini , şahıs hesaplarına paralar aktarıldığını, vs. illegal işler olduğunu farkedince , ve bir anda dünya kadar borçla yüzyüze gelince ayrılmak için aylarca uğraştım, yakamı bir türlü bırakmadılar , resmen kandırıldım (aptallık ettim ).
en sonunda 9.ayda büyük ortağa hisselerimi devrettim,
Noter satışını yaptım ancak bu büyük ortak karar defterini onaylatmıyor
ve ticaret odası/resmi gazete tescil işlemlerini yapmıyorlar.
tescil olmadan elimdeki noter satış sözleşmesi hiçbir şey ifade etmiyor mu.?
tescilden firmamı sorumludur ve satış sonrası tescil için bir süre sınırı varmıdır ?
karar defterini bana vermiyorlar , bu durumda elimde sadece noter satış sözleşmesi oluyor , kendim bu hisse devrini tescil ettirebilirmiyim ?
bu adamdan yakamı nasıl kurtarırım , normal gazetelere ilanlar vermemin faydası olurmu , "süresinde yapılmayan tescil" davası vs. gibi bir dava açılabilirmi.?
eski ortak olarak 2 sene sorumluluk var diye duydum , bu sorumluluk neleri kapsıyor , sadece ortak kaldığım aylarda yapılan işlemlerdenmi sorumlu oluyorum ? firma resmi hesaplarına mı bakılıyor , toplam ortaklık sürem 6-7 ay ,
firma resmi hesaplarında 3-4 senedir kar ediyor görünüyor , ama kayıtlarla gerçek durum alakasız , firma resmen batak , alacaklılar kapıda ,
eski ortak olarak üzerime haciz vs. gelmemesi için şimdiden tespit davası açmak veya dolandırıldım vs.vs. şeklinde bunlardan davacı olmak ileride başıma gelebilecek haciz vs. olaylarında beni korurmu ?
önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden tesekkürler.
Re: LTD Hisse Devri ve Tescil
hiç kimseden cevap alamayacagım sanırım :(