Noter vasıtasıyla ihtar yolladılar,ne yapabilirim?
Merhabalar,yaklaşık 4,5 yıldır bir kozmetik şirketinde çalışıyorum.Firmam bana geçen hafta bazı şeyleri bahane ederek,3 tane ihtar imzalatmak istedi.Bunun tazminatsız işten çıkış sebebi olduğunu düşündüğümden imzalamadım.Onlarda bana eğer imzalamazsam,noter ile yollayacaklarını söylediler ve 2gün önce bunu yolladılar.Evde olmadığım için muhtarlığa bırakılmış,henüz gidip almadım.Tazminatsız işten çıkartılmak istemiyorum.Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana yardımcı olun! Ne yapacağımı bilemiyorum.Teşekkürler.Benimde noter vasıtasıyla bu ihtarlara itiraz etme hakkım varmı?
Re: Noter vasıtasıyla ihtar yolladılar,ne yapabilirim.
Muhtara bırakılmış ihtar size yapılmış sayılır.
İhtarda ne yazdığını söylememişsiniz.
Ancak 3 ayrı ihtarı aynı anda (muhtemelen farklı geçmiş tarihler atarak) imzalatmak istemeleri muhtemel bir kötü niyeti göstermekte.
Aşağıdaki linkteki iş kanunu okuyabilirsiniz:
http://www.iskanunu.com/4857-sayili-...duz-metin.html
17-25. maddelere özellikle bakınız.
Alıntı:
selma_11 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ediyorum Sdt23
--------------------------------------------------------------------------------
ihtarların ikisinin sebebi aynı ay içerisinde ayrı ayrı 2 gün işe gitmemem.Ama aslında sadace 1 gün haber vererek işe gitmemiştim.Diğer gitmediğim gün zaten şirketteydim ve öğlene kadar toplantıya katıldım,kendileri bana bu saatten sonra gitmene gerek yok dediler.3. ihtarın sebebi ise tamamen benim iş saati dışında ve işyerimin dışında yapmış olduğum bir tartışmayla alakalı.Benim asıl sormak istediğim bu ihtarları noterle yolladıklarında ben bunları kabulmü etmiş sayılıyorum,bende noter vasıtasıyla bu ihtarlara itiraz edebilirmiyim.Yolladığınız maddeleri okudum,anladığım kadarıyla bunları yolladıktan 8 hafta sonra beni çıkartabilirler tazminatsız.O halde bütün iş verenler tazminat vermemek için böyle bir suçlama yapıp işçiyi çıkartabilirler.Ne yapmalıyım o tarihi beklemeden(8 hafta)ben mi dava açmalıyım,yoksa yukarıda belirttiğim gibi itirazmı etmeliyim?Nasıl ?yazarsanız sevinirim.Teşekkürler.
Önemli olan size tebliğ edilmek üzere okutulmasıdır. Sizin imzalamamanız bu iddiların çürütüldüğü anlamına gelmez. Ayrıca almamanız iş mahkemelerinde ters tepki yapabilir. Sizin yapmanız gereken bu ihtarnamelere cevap olarak bir yazı hazırlayıp işverene noter kanalıyla göndermeniz. Olay mahkemeye intikal ederse işveren iddiaları ispat etmekle yükümlüdür. Bunun yanı sıra siz de işe gelmeyiş nedenlerinizi belirtip varsa elinizdeki belgeleri mahkemeye sunmakla yükümlüsünüz.
Alıntı:
Prizma rumuzlu üyeden alıntı
Önemli olan size tebliğ edilmek üzere okutulmasıdır. Sizin imzalamamanız bu iddiların çürütüldüğü anlamına gelmez. Ayrıca almamanız iş mahkemelerinde ters tepki yapabilir. Sizin yapmanız gereken bu ihtarnamelere cevap olarak bir yazı hazırlayıp işverene noter kanalıyla göndermeniz. Olay mahkemeye intikal ederse işveren iddiaları ispat etmekle yükümlüdür. Bunun yanı sıra siz de işe gelmeyiş nedenlerinizi belirtip varsa elinizdeki belgeleri mahkemeye sunmakla yükümlüsünüz.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.Bu ihtarlara cevabı bir avukat vasıtasıylamı hazırlamalıyım yoksa kendim yapabilirmiyim.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Muhtara bırakılmış ihtar size yapılmış sayılır.
İhtarda ne yazdığını söylememişsiniz.
Ancak 3 ayrı ihtarı aynı anda (muhtemelen farklı geçmiş tarihler atarak) imzalatmak istemeleri muhtemel bir kötü niyeti göstermekte.
Aşağıdaki linkteki iş kanunu okuyabilirsiniz:
http://www.iskanunu.com/4857-sayili-...duz-metin.html
17-25. maddelere özellikle bakınız.
Öncelikle teşekkürler.Söylediğiniz bölümleri inceledim,ama en çok kafamı kurcalayan bu konuda itiraz edip edememem.Ama sanırım edebiliyorum,şimdide bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum,bilgi veririseniz sevinirim:mahcup:
Alıntı:
selma_11 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.Bu ihtarlara cevabı bir avukat vasıtasıylamı hazırlamalıyım yoksa kendim yapabilirmiyim.
Kendiniz de dilekçe yazımına uygun olarak, açık ve net bir biçimde yazabilirsiniz. Ancak duygusal davranıp da tehditkar veya işvereni suçlayıcı ifadeler kullanmayınız. Aksi taktirde işverene hakaret vb. durumda kalacağınız için suçlu duruma düşersiniz.
Ancak avukat vasıtasıyla hazırlamanız daha yararınıza olacaktır ki bu durum hem işverene konuyu takip ettiğinizi gösterecektir hem de bir çok konuda avukat size yol gösterecektir.
Re: Noter vasıtasıyla ihtar yolladılar,ne yapabilirim?
noter yoluyla yollamış olabilirler, ancak aynı anda 3 adet ihtar gönderemzler. art niyete girer. karşı dava açıp hakkınızı savunabilrsiniz.
ihtara sözkonusu olan konu ile ilgili savunma yazılarınızın da mutlaka olması gerekir ayrıca ..
Alıntı:
ekilinc rumuzlu üyeden alıntı
noter yoluyla yollamış olabilirler, ancak aynı anda 3 adet ihtar gönderemzler. art niyete girer. karşı dava açıp hakkınızı savunabilrsiniz.
ihtara sözkonusu olan konu ile ilgili savunma yazılarınızın da mutlaka olması gerekir ayrıca ..
Karşı davayı hemenmi açmalıyım yoksa,gönderilen ihtarlara karşı bende noter vasıtasıyla önce itiraz edip daha sonramı açmalıyım.Birde itiraz ederken bir açıklama yapmalımıyım yoksa sadece bu ihtarları kabul etmiyorum diyerekmi cevap vermeliyim.Teşekkür ediyorum.
Henüz işinize son verilmediğine göre "karşı dava" diye bir dava açamazsınız. Sizin dava açabilmeniz için işinize son verilmiş olması gerekir.
Şu aşamada, size gönderilen ihtarnamelere cevap vererek, size yöneltilen suçlamaları kabul etmemeniz ve suçlamalara makul ve mantıklı cevaplar içeren bir savunma şaklinde cevap yazmanızdır.
Kesinlikle istifa etmeyiniz ve suçlamalrı kabul eder mahiyette cevaplar vermeyiniz. Size imzalatılmak istenen yazıları iyi okuyunuz ve "haklarımı aldım vs." türünden yazıları da imzalamyınız.
Kolay gelsin, selamlar.