2 senedir bir firmada çalışıyorum. iş bıraktığıma dair kıdem,ihbar felan istemiyorum.sadece ihbar tazminatının hesaplanmasında devlete gösterilen yani ssk ya yatırılan kadar üzerinden ödenir (acaba düşüncem doğrumu)
teşekkürler
Printable View
2 senedir bir firmada çalışıyorum. iş bıraktığıma dair kıdem,ihbar felan istemiyorum.sadece ihbar tazminatının hesaplanmasında devlete gösterilen yani ssk ya yatırılan kadar üzerinden ödenir (acaba düşüncem doğrumu)
teşekkürler
İstifa edip işi hemen terkederseniz siz işverene ihbar tazminatı ödemek durumunda kalırsınız.
Tüm tazminat hesapları sskya bildirilen yani bordronuzda yazan rakam üzerinden yapılır. çalışma sürenize göre işi bırakmadan önce istifa etmek istediğinizi işverene yazılı olarak bildirin. bu süreler:
çalışması 6 ay sürmüş işçinin 14 gün
6 ay ila 18 ay arası sürmüş işçinin 28 gün
18 ay ila 36 ay sürmüş işçinin 42 gün
36 aydan fazla sürmüş işçinin 56 gün önceden durumu işverene haber vermesi gereklidir. Bu ihbar süresinde günde iki saat iş arama izniniz - siz istifa etseniz dahi - saklıdır.
2 yıl çalışmış olan bir işçi için karşı tarafa bildirim süresi iş sözleşmesinin
feshinden altı hafta öncedir.
Yazılı bildirim yaptıktan sonra altı hafta çalışmanız veya altı haftalık ücretinizi firmaya ödemeniz gerekmektedir.