Lisans mezunu işçi teknisyenim - geçiş hakkım var mı?
2004 yılında UEDAŞ Bursa il Müdürlüğüne Teknisyen olarak işe başladım. bizimle beraber büro işçisi adı altnda lise ve lisans mezunlarınıda işçi olarak kuruma aldılar. hatta o dönemdeki mühendislerde işçi kadrosunda çalışmakda. 2007 yılında Yapı Öğretmenliği lisans programını bitirdim. çalıştığım kurumda lisans mezunu işçi kadrosunda çalışanların olduğu gibi bölümüme uygun inşaat servisinde uygun kadro bulabileceğimi düşünüyorum ,fakat buraya geçişimin nasıl yapılacağı konusunda bilgim yok. aynı zamanda şu anda Emniyet Müd. teknisyen yrd. yerleştim ve eğer kurumumunda geçiş hakkım yoksa hizmetli olarak emniyete gideceğim.
Re: Lisans mezunu işçi teknisyenim - geçiş hakkım var mı?
Lisans mezunusunuz ve Lise mezunu gibi KPSS'ye girdiniz; haliyle yüksek puan aldınız ve Em. Müdürlüğü'ne Teknisyen Yardımcısı olarak yerleştirildiniz.
Sizin KPSS'ye Lise mezunu olarak girmeniz ve yerleştirilmeniz yasaya uygun görünmüyor. İleride başınız ağrıyabilir.
İşçi pozisyonunda çalışan biri, kamu kurumlarındaki memur kadrolarına naklen geçiş hakkına sahip değildir.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Lisans mezunusunuz ve Lise mezunu gibi KPSS'ye girdiniz; haliyle yüksek puan aldınız ve Em. Müdürlüğü'ne Teknisyen Yardımcısı olarak yerleştirildiniz.
Sizin KPSS'ye Lise mezunu olarak girmeniz ve yerleştirilmeniz yasaya uygun görünmüyor. İleride başınız ağrıyabilir.
sınav giriş tarihi itibariyle (2004 kpss ve 2006) kpss lise mezunu olarak gürünüyorum. bu konuda hiç bir yasal sıkıntı gözükmüyor. araştırıssanız.
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
İşçi pozisyonunda çalışan biri, kamu kurumlarındaki memur kadrolarına naklen geçiş hakkına sahip değildir.
memur kadrolarına sınavla geçiçş olmakta. çalıştığım kurumda bunun bir çok örneği var. hatta tekniker brinin kurumun açmış olduğu mühendislik sınavına girerek mühendis statüsüne geçtiği ve şu anda da üst düzey bir müdürlükte görev yapmakta.
benim sorum yine işçi olarak lisans düzeyinde uygun görülen başka bir posizyona yerleştirlmem
Valla Sayin Ozzyomer,
Size bilgi vermek isteyen birini bi arastirsaniz diye car car laf sokusturacagim diye ugrasirsaniz bir daha kimse cevap vermez.
Tekniker olanlara muhendislik statusu kazandirma yetkisini kendisinde goren kurum hangisiyse o kurumun idari kadrosunu ve sirtini yasladigi her ne kurumsa-hükümetse afferin onlara... Kafalarini oksarim.
Sizin boyle abuk subuk bir uygulamayi ornek gostermeniz de ayri bir olay.
Iyisi mi siz bu kafayla kendinize bir es dost tanidik bulun. Akliniz pek yatkin sanki. Söyleymis de bilmem neymis de...