Eşe Darp Sonucu Savcılık Soruşturması
Eşim, kendisini darp ettiğim iddiasıyla doktor raporu alarak olayı savcılığa intikal etirmiş. polise verdiğim ifadede suçlamayı reddettim. raporu veren doktorla görüştüm. kolunda ve bacağında hafif darp rapor ettiğini söyledi. hafta içi savcıya ifade vereceğim. eğer savcı para cezası verip ertelerse , ileride eşimin açacağı boşanma davasında maddi manevi tazminat cezasına çarptırılma ihtimalim nedir? eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. adresime gelecek olan boşanma isteği tebligatını tebellüğ etmezsem dava açılmamış olur mu ? olursa bunu kaç kez yapabilirim ? şimdiden teşekkürler...
Re: Eşe Darp Sonucu Savcilik Soruşturmasi
Alıntı:
sev75 rumuzlu üyeden alıntı
ileride eşimin açacağı boşanma davasında maddi manevi tazminat cezasına çarptırılma ihtimalim nedir? ...
Maddi manevi tazminat ceza değildir.
Boşanma davası ceza mahkemesinde değil aile mahkemesinde görülür.
Ancak bu sizin boşanmaya neden olacak kusurunuz sayılacağından maddi ve manevi tazminata hükmedilme ihtimali yüksektir.
Alıntı:
eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. adresime gelecek olan boşanma isteği tebligatını tebellüğ etmezsem dava açılmamış olur mu ?
...
Dava size tebligat gelmeden açılmış durumda zaten. Almazsanız yokluğunuzda görülür. Siz iddialara cevap verme hakkınızı kullanmamış olursunuz. Dolayısıyla eşiniz daha kolay boşanır ve onun sunduğu kanıtların ışığında nafaka ve tazminat belirlenir.
Boşanma davasından kaçmak yerine mahkemeye çıkıp onu sevdiğinizi ve boşanmak istemediğinizi söylemek daha yerinde olacaktır.
Re: Eşe Darp Sonucu Savcilik Soruşturmasi
Alıntı:
Eşim, kendisini darp ettiğim iddiasıyla doktor raporu alarak olayı savcılığa intikal etirmiş. polise verdiğim ifadede suçlamayı reddettim. raporu veren doktorla görüştüm. kolunda ve bacağında hafif darp rapor ettiğini söyledi. hafta içi savcıya ifade vereceğim. eğer savcı para cezası verip ertelerse , ileride eşimin açacağı boşanma davasında maddi manevi tazminat cezasına çarptırılma ihtimalim nedir? eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. adresime gelecek olan boşanma isteği tebligatını tebellüğ etmezsem dava açılmamış olur mu ? olursa bunu kaç kez yapabilirim ? şimdiden reşekkürler...
sana tavsiye arkadaşım..eşinle darp olayından dolayı anlaşın. asliye hukuk mahkemesinde görülür davanız ve anlaşabilinecek türden davalardır bunlar. hakim zaten anlaşın der..amma anlaşmazsanız olacağını söyleyeyim.. darp karşılıklı ise, anlaşma yoksa, birde eşe karşı işlendiği için 4500 er ytl ödemek zorunda kalırsınız.. aslında 3000 YTL ama suç eşe karşı işlendiği için %50 artıyor. temyiz yolu açık 2 sene de dönüyor diyorlar ama gereksiz bir ödeme bence.. daha yeni başıma geldi tecrübe ile sabit.. umarım faydası olmuştur.. diğer yandan darpın sebebinin bir önemi yok. boşanma davasında istenebilir bu dosya ama hakimin takdirindedir.. (diye biliyorum hatalıysam özür diliyorum)
Re: Eşe Darp Sonucu Savcılık Soruşturması
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim . bir sorum daha olacak . Olayın darp nedeniyle savcılığa intikal etmiş olması boşanma davası açıldığı anlamına mı geliyor ? yoksa eşimin ayrıca aile mahk. veya asliye hukuk mahkemesine boşanma için müracaat etmesi mi gerekiyor ?
Saygılarımla...
Alıntı:
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim . bir sorum daha olacak . Olayın darp nedeniyle savcılığa intikal etmiş olması boşanma davası açıldığı anlamına mı geliyor ? yoksa eşimin ayrıca aile mahk. veya asliye hukuk mahkemesine boşanma için müracaat etmesi mi gerekiyor ?
Saygılarımla...
Eşiniz ayrıca boşanma davası acması gerekiyor,Boşanma davasında bu C.savcılığındaki olayı delil gösteriyor,şiddetli gecimsizlik diye.Aleyhinizde delil oluyor.
Aydınlatıcı bilgiler verdiniz. Tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
savcının size para cezası verme yetkisi yok. savcı dosyayı hazırlayıp mahkemeye gönderiyor. hakim ikinizide yada vekillerinizide karşısına alıp önce dinliyor sonra anlaşın diyor. anlaşma olmazsa kamu davası olduğundan dolayı önce hapis cezası sonrada hapis cezası para cezasına çevriliyor (her bir gün sanırım 20 YTL den hesaplanıyor) bu para cezasıda eşler birbirlerine değil, hazineye irad kaydedilmek üzere devlete ödeniyor. hükmün yüzünüze okunmaması yani erteleme talebinizi hakim kabul edebilirde etmeyebilirde.. bende hükmü resmen yüzüme okudu.. asliye hukuk mahkemesinde görülen ve biten bu dava dosyasını eşiniz boşanma davasında (tabii boşanma davası açarsa) belirtir ve delil olarak isterse aile mahkemesi asliye hukuk mahkemesinden darp ile ilgili dava dosyasını istiyor. yani şiddetli geçimsizlik yada iddialarına mesnet olacak şekilde darp şidet hakaret vs. iddialarında delil olarak kullanılabiliyor. maddi manevi tazminat talebine gelince.. boşanma da daha az kusurlu olan taraf daha fazla kusurlu olan taraftan boşanmadan dolayı zararı nedeni ile maddi manevi tazminat talebinde bulunabiliyor.. bu konuda formda araştırma yaparsanız örnek bir çok konuya rastlayacaksınız.. kolay gelsin..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
savcının size para cezası verme yetkisi yok. savcı dosyayı hazırlayıp mahkemeye gönderiyor. hakim ikinizide yada vekillerinizide karşısına alıp önce dinliyor sonra anlaşın diyor. anlaşma olmazsa kamu davası olduğundan dolayı önce hapis cezası sonrada hapis cezası para cezasına çevriliyor (her bir gün sanırım 20 YTL den hesaplanıyor) bu para cezasıda eşler birbirlerine değil, hazineye irad kaydedilmek üzere devlete ödeniyor. hükmün yüzünüze okunmaması yani erteleme talebinizi hakim kabul edebilirde etmeyebilirde.. bende hükmü resmen yüzüme okudu.. asliye hukuk mahkemesinde görülen ve biten bu dava dosyasını eşiniz boşanma davasında (tabii boşanma davası açarsa) belirtir ve delil olarak isterse aile mahkemesi asliye hukuk mahkemesinden darp ile ilgili dava dosyasını istiyor. yani şiddetli geçimsizlik yada iddialarına mesnet olacak şekilde darp şidet hakaret vs. iddialarında delil olarak kullanılabiliyor. maddi manevi tazminat talebine gelince.. boşanma da daha az kusurlu olan taraf daha fazla kusurlu olan taraftan boşanmadan dolayı zararı nedeni ile maddi manevi tazminat talebinde bulunabiliyor.. bu konuda formda araştırma yaparsanız örnek bir çok konuya rastlayacaksınız.. kolay gelsin..
Sayın Dardayım merhaba,
Benim bunu konu ile ilgili bir sorum vardı. Aynı konu üzerinden size danışmak istedim. Msn de konuşuyorum die eşim, babası ve amcası beni ve kızımı evde darp ettiler. Bununla ilgili darp raporlarımı aldım. C.S. şikayette bulundum. Aynı adliyede eşimin bana karşı açmış olduğu boşanma davasıda var. Bu darpın davasının boşanma davamda, kızımın velayeti konusunda ve onların bana açmış olduğu tazminatta bana ne gibi faydası olur? Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Alıntı:
ne yapmalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Dardayım merhaba,
Benim bunu konu ile ilgili bir sorum vardı. Aynı konu üzerinden size danışmak istedim. Msn de konuşuyorum die eşim, babası ve amcası beni ve kızımı evde darp ettiler. Bununla ilgili darp raporlarımı aldım. C.S. şikayette bulundum. Aynı adliyede eşimin bana karşı açmış olduğu boşanma davasıda var. Bu darpın davasının boşanma davamda, kızımın velayeti konusunda ve onların bana açmış olduğu tazminatta bana ne gibi faydası olur? Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Boşanma davası aşamasında,bu gibi olayların boşanma davasına etkisi olmaz.bu darp olayının cezası verilir o ayrı. Boşanma davası acılana kadar olan olaylar değerlendirilecektir.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası aşamasında,bu gibi olayların boşanma davasına etkisi olmaz.bu darp olayının cezası verilir o ayrı. Boşanma davası acılana kadar olan olaylar değerlendirilecektir.
Ama bu dava eş zamanlı Sayın Esmerman,