İş Akdi Feshi - İhbar Tazminatı - Sözleşme
Öncelikle daha önce sorulduysa kusura bakmayın.
İş yerine başladıktan bi kaç içinde sigortam başladı ancak herhangibir sözleşme yapmadık. yaklaşık 50 gün çalıştıktan sonra işveren işten çıkarttı. Bu durumda ihbar tazminatı alabilirmiyim(sözleşme olmadığı için herhangibir deneme süreci vs yok)
Re: İş akdi Feshi ihbar Tazminatı - Sözleşme
14 günlük ihbar tazminatı alırsınız.
ihbar hesaplama sitesindeki çalışma süresini 14 gün olarakmı girip hesaplayacağım yoksa giriş çıkış sürelerimi yani 50 günlük süreyi yazdığımda zaten script otomatik 14 günlük hesaplarmı?
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim bir kamu kululuşunda çalışmaktayken iş hakkım fesih edildi işe iade davası açtım ve davayı kazandım şuan temyizde 3yıldır beklemedeyim benim sorum bu yeni iş kanunu işe iade davalarının temyiz,de dahil olmak,la birlikte 3 ayda sonuç,lanması gerektiği yazılı fakat 3 ay değil tam 3 yıldır hala sonuçlanmadı mahkeme ise boşta geçen süreler için 4 ay ve diğer haklarının davalıya ödenmesi diyor.benim öğrenmek istediğim bu 3 yıllık sigortam ödenenecekmi.boşta gecen 3 yıllık üçretimi tarafıma ödeyeceklermi ben bunu öğrenmek istiyorum bu konuda beni bilgilendirecek arkadaş varmı .saygılarımla
Hayır.3 yıllık sigortanız veya 3 yıllık ücretiniz size ödenmeyecek.
Mahkeme kararında bildirilen sürelere ilişkin sigorta priminiz ödenecek,kararda belirtilen süre için ücret ödenecek.
Re: İş Akdi Feshi - İhbar Tazminatı - Sözleşme
teşekkür ederim erdoğan bey peki bu davaların uzun sürmesi açısından avrupa insan hakları mahkemesine dava açılabilirmi ve açılırsa ne olur daha önce böyle davalar açıldımı ve sonuç olarak ne oldu beni bilgilendirirmisiniz şimdiden teşekkür ederim.
Re: İş Akdi Feshi - İhbar Tazminatı - Sözleşme
bu konuyu bende takip edicem sonucunu merakla bekliyorum