Stajyer öğrencilikte sigortalılık
16.09.1991 yılında meslek lisesinde okuduğumdan zorunlu olarak özel bir kurumda staja başladım. sigorta başlangıcım ssk sitesine girdiğimde staj başlangıcım olan 16.09.1991 tarihi olarak görülmekte. öğrenmek istediğim şu 23.10.1997 tarihinden beri darphane ve damga matbaasında sigortalı işçi olarak çalışmaktayım basın işe bağlı olduğumuz için 10 yılda 2.5 sene ilave edilmekte ben ne zaman emekli olabilirim. emekli olabileceğim tarihi hesaplarken staja başlangıç dönemi hesaba katılıyormu yoksa 1997 tarihinden hesap ediliyor.
Doğum Tarihim 17.06.1974
Sigorta sicil No:21100490
Yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim.
Re: stajyer öğrencilikte sigortalılık
Daha once arkadasımızın sorusuna anladığım kadarıyla stajyerlik sıgortası başlangıc tarihi olarak kabul oluyor diye yazmışsınız. Bızzat ssk ya gıdıp bu konuyu sorduğumda. Stajerlıkte yaşlılık prımı odenmediğinde emeklilik hesabında stajyer sıgortalılık girişin başlangıç tarıhı kabul olmuyor ondan sonraki ilk sigortalı girişin kabul oluyor dendı. Fakat daha sonra emeklı bır ssk mufettışını boyle bır soruyu yonelttıgımde. Ssk ya dava acıldıgında Ssk nın bır gun ekledıgı konusunda bana bılgı verdı. Acaba Ssk ya dava açsam kazanabılırmıyım. Daha once acılmıs boyle bır emsal dava varmı. (okuldan gırısım 01.10.1991 okuldan sonrakı normal gırısım 01.01.1995 sakatlık ındırımım oldugu ıcın eger 1991 yılına cekılırse hemen emeklı oluyorum)