Sebepsiz imzalanmış senet
Ayrıldığım eşim bana şöyle bir öneride bulundu. Senet imzalayacak (tarih ve miktar kısmı boş kalacak) ve bir daha aldatılırsam, bu benim güvencem olacak. Dilersem miktar ve tarih kısmını doldurabilirim de. Eski eşimin herhangi mal varlığı yok ama ailesinin var. Böyle şartlarla imzalanmış, kefilsiz bir senedin geçerliliği nedir? İcraya verme durumunda ödeyemezse ne olur? Teşekkür ederim.
Re: Sebepsiz imzalanmış senet
Alıntı:
aalniacik rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıldığım eşim bana şöyle bir öneride bulundu. Senet imzalayacak (tarih ve miktar kısmı boş kalacak) ve bir daha aldatılırsam, bu benim güvencem olacak. Dilersem miktar ve tarih kısmını doldurabilirim de. Eski eşimin herhangi mal varlığı yok ama ailesinin var. Böyle şartlarla imzalanmış, kefilsiz bir senedin geçerliliği nedir? İcraya verme durumunda ödeyemezse ne olur? Teşşekür ederim.
Ayrıldığım eşim.?boşandınızmı Yoksa.? Şimdilik aranızmı acık.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıldığım eşim.?boşandınızmı Yoksa.? Şimdilik aranızmı acık.
Boşandık. 1 yıldan fazla oluyor.
Alıntı:
Boşandık. 1 yıldan fazla oluyor.
Elinizde böyle bir senet var değilmi,yazılarınızda imzalıyacak deyince daha vermemiş yeni verecek imzalayıp gibi anlaşılıyor.şunu biraz acık yazında anlıyalım,Tekrardan birleşecekmisinizde bu öneride bulundu.
Alıntı:
Elinizde böyle bir senet var değilmi,yazılarınızda imzalıyacak deyince daha vermemiş yeni verecek imzalayıp gibi anlaşılıyor.şunu biraz acık yazında anlıyalım
İşin içinde olunca yeterince açık oldum sanıyor insan, afedersiniz. Böyle bir senet yok, o teklif etti Her şartı ben belirleyeceğim. Böylece bir güvencem varken barışma süreci geçireceğiz. Ama evlenme söz konusu değil. Böyle bir sebepsiz senedin geçerliliği varsa uygun şartlar da(gerekli hukuki şartlar) imzalayacak. Ancak geçerliliği söz konusuysa deneme sürecimiz başlayacak.
Alıntı:
İşin içinde olunca yeterince açık oldum sanıyor insan, afedersiniz. Böyle bir senet yok, o teklif etti Her şartı ben belirleyeceğim. Böylece bir güvencem varken barışma süreci geçireceğiz. Ama evlenme söz konusu değil. Böyle bir sebepsiz senedin geçerliliği varsa uygun şartlar da(gerekli hukuki şartlar) imzalayacak. Ancak geçerliliği söz konusuysa deneme sürecimiz başlayacak.
Annesi ile Babasının madem variyetleri var,cocuklarınada güveniyorlardır muhakkak,kefilolarak bir imza atı versinler senedin altına,.ikiside imzalasın annesiyle babası,cocuklarının birşeyi yok neyi alıcaksın babası anası ölünce ona düşecek mirastanmı,oralara hic gitme,oraları karışık,bir noterle kendine düşecek miras hakkından bile ferakat eder kaydırın.
Alıntı:
Annesi ile Babasının madem variyetleri var,cocuklarınada güveniyorlardır muhakkak,kefilolarak bir imza atı versinler senedin altına,.ikiside imzalasın annesiyle babası,cocuklarının birşeyi yok neyi alıcaksın babası anası ölünce ona düşecek mirastanmı,oralara hic gitme,oraları karışık,bir noterle kendine düşecek miras hakkından bile ferakat eder kaydırın.
Böyle bir şey aklıma gelmemişti. Evet imzalayabilirler ama imzalamadıkları takdirde...Kefilsiz olarak?
Alıntı:
Böyle bir şey aklıma gelmemişti. Evet imzalayabilirler ama imzalamadıkları takdirde...Kefilsiz olarak?
Onlar cocuklarına güvenmiyorsa neden yapıp salmışlar ortaya ozaman,Onların güvenmediğine sen neden tekrardan güvenmediğin halde beraber olmak istiyorsun,onuda valla anlamış değilim,bir adamda utanma duygusu yoksa 100 tanede sennet imzalaza yiyecekse o naneyi cok rahat yer, adamın hic hayata bir şeyi yoksa,neyi alacanda neyi icraya vereceksin anlamadım.Babası anası imzayı basmassa senede, hic yanına sokma derim.birde imzalarken gözün o imzanın atıldığını görsün.yok mutfakta attı yok saşonda attı gibi laflar hikaye,gözün görecek atılan imzayı.
Bide nikahsız yaşıyacaksın adam yarın öbürgün sıkılacak,hadi eyvallah diyecek gidecek,elde tek imzalı kuru senet,Adam bir mekan takımı hayat sürecek bulda al senedinn bedelini icrayla.
Alıntı:
... adamın hic hayata bir şeyi yoksa,neyi alacanda neyi icraya vereceksin
Daha önemlisi neye karşılık alacaksınız?
Senet konusu bir mal teslimi ya da nakit alımı olmamış.
Senet bir borcun karşılığında düzenlenir.
nacizane aklımda fakulteden kalan; boyle aile içeirsinde karı koca arasında imzalanmış senedin icra edilebilme özelliği yoktu. pratik acıdan bi şey ifade etmiyor . eger boşanmamışssanız...