Babamın kredi kartı almasını nasıl engellerim?
Merhabalar,
Aileden ayrı yaşayan "problemli" bir babam var. Çeşitli bankalardan "ikamet adresini evli çocuklarının ve ayrı yaşadığı eşinin (resmi olarak boşanmadılar) adreslerini göstererek" kredi kartları alıyor ve ödemelerini yapmıyor. Birkaç kez borcu kapadık ama artık kontrolden çıktı.
Bankalardan kredi kartı alamaması için ne yapabilirim? Ya da şöylemi sormalıyım; bu borçlardan ve haciz gibi hukuki yönlerden yalnızca babamın sorumlu olmasını nasıl sağlayabilirim?
(Çeşitli illerden aldığı için şubelere birebir görüşerek engel olma durumumuz olmuyor.)
Re: Babamın kredi kartı almasını nasıl engellerim?
Alıntı:
ecetinkaya rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Aileden ayrı yaşayan "problemli" bir babam var. Çeşitli bankalardan "ikamet adresini evli çocuklarının ve ayrı yaşadığı eşinin (resmi olarak boşanmadılar) adreslerini göstererek" kredi kartları alıyor ve ödemelerini yapmıyor. Birkaç kez borcu kapadık ama artık kontrolden çıktı.
Bankalardan kredi kartı alamaması için ne yapabilirim? Ya da şöylemi sormalıyım; bu borçlardan ve haciz gibi hukuki yönlerden yalnızca babamın sorumlu olmasını nasıl sağlayabilirim?
(Çeşitli illerden aldığı için şubelere birebir görüşerek engel olma durumumuz olmuyor.)
borc kaydı şahsı ilgilendirir ödenmediği takdirde kaydında bişey varsa karşılığı kadar haciz edilir bu şahıs borcunu ödemiyorsa belli bi süre icinde merkez bankası bildirimi yapılır ve sicili cızzz sonra hayal tabii işler farklı şu an askıda olan bi takım şeyler varsa bulunduğunuz yerdeki tüm bankalara gidip isim verip durumu izah edip şu an kayıdımızdan cıkmadığını bu şekild bi problem olduğunu tabii bu hangi bankadan krd kartı varsa o bankaya gidip durumu izah edip banka yöneticisinin bağlı olduğu bölge müdürlüğüne bilgi vermesini gereğinin yapılmasının talep etmesi lazım fakat adam borcunu zamanında ödüyorsa kimse bişey yapamaz en doğrusu gidip kartı olan şubelere bilgi vermek ve üstünü bilgilendirmesini talep etmek.
Re: Babamın kredi kartı almasını nasıl engellerim?
Bankalar için paralarını almaları önemli.Konuya vakıf kişiler daha iyi yorum yapacaklardır.Mahkeme kararı ile kısıtlanabilir. Bununla ilgili Medeni kanunun;
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim
Madde 406- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.
demektedir.Kısıtlandıktan halen ona bankalar kart verise kendileri sorumlu olur.
Ancak her konunun kendi özgü durumları vardır.Bunun için durumunuzu bir avukatla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
Cevap: Re: Babamın kredi kartı almasını nasıl engellerim?
benimde kayınpederim ikametgah adresini bizim adres göstermiş. biz daha 1 senelik evliyiz. şu anda kredi kartı borcu çıktı vede 2 sene öncesinden üzerinede internet borcu çıktı tabi avukatlık. kendi şahis harcamaları ve 2 sene öncesi borcu olduğu için benim evimden eşya hczedebilrlermi? borçlarını öğrendikten sonra ben nüfusa dilekçe verdim bizle kalmadığına dair bu durumda benim herhangi bi zararım olurmu, yine evime haciz gelirmi?
Alıntı:
ecnebi rumuzlu üyeden alıntı
benimde kayınpederim ikametgah adresini bizim adres göstermiş. biz daha 1 senelik evliyiz. şu anda kredi kartı borcu çıktı vede 2 sene öncesinden üzerinede internet borcu çıktı tabi avukatlık. kendi şahis harcamaları ve 2 sene öncesi borcu olduğu için benim evimden eşya hczedebilrlermi? borçlarını öğrendikten sonra ben nüfusa dilekçe verdim bizle kalmadığına dair bu durumda benim herhangi bi zararım olurmu, yine evime haciz gelirmi?
Yok size bir zararı olmaz eğer sizin eve haciz gelecek olsa burda yaşamıyor diğin zaten icra görevlilerine gerekeni söylerseniz size bir zararı olmaz korkmayın.
çok teşekkür ederim. günlerdir huuzurumuz kalmadı bu yüzden. yani bi icra geldiğininde ben desem ikameti burda ama kendisi bizimle yaşamıyor ve bunuda ispat etsem icralık olmam heralde değilmi. çok teşekkür ederim.
Alıntı:
ecnebi rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim. günlerdir huuzurumuz kalmadı bu yüzden. yani bi icra geldiğininde ben desem ikameti burda ama kendisi bizimle yaşamıyor ve bunuda ispat etsem icralık olmam heralde değilmi. çok teşekkür ederim.
EVET aynen öğle
Alıntı:
av.ramazanyalvaç rumuzlu üyeden alıntı
EVET aynen öğle
peki borçlu kirada oturuyor ve evdeki eşyalarda ev sahibine aitse bu durumda haciz memurlarına eşyaların ev sahibine ait olduğunu göstermek için sadece fatura ibraz edilmesi yeterlimidir?
şimdi nüfustan memur aradı ikametgahı başka bir yere aldırmış. bu durumda herhalde tehlike kalmıyor. asıl merak ettiğim nasıl oluıyorda bir kişi nüfusa gidip ben şu adreste oturuyorum deyip o nüfusa hemen kaydını yapıyorlar. o adreste oturan kişilere bile danışmıyorlar, bu yasalmıdır? halbuki ben bu eve taşındığımımda ikametgahımı almak için gittim nüfusa binbir türlü zorlul çıkardılar üzerime hemen en basiti bi ev telefonu bağlatıp öyle aldırabildim adres naklimi.
Alıntı:
av.ramazanyalvaç rumuzlu üyeden alıntı
EVET aynen öğle
Bağlı olduğunuz Nüfus müdürlüğüne gidersiniz ve sizin o evde oturduğunuza dair bir fatura beyen telefon olursa iyi olur faturası bu adreste ben oturuyorum değin ve kayın pederinizi adres olarak boşta gibi birakın.