Benim sorum şu:Bir kişi yerine bir başkasını sokarak sahte rapor almaya çalışıyor,ancak suçüstü yakalanıyor.TCK da bu kişi için öngörülmüş bir ceza var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Benim sorum şu:Bir kişi yerine bir başkasını sokarak sahte rapor almaya çalışıyor,ancak suçüstü yakalanıyor.TCK da bu kişi için öngörülmüş bir ceza var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Slm, bu konuda hiç kimse yorum yapmamış.Sahte evrak düzenlemek suç,sahte evrakı kullanmakta.Bunlar TCK da açıkça belli.
Bu yalan beyana da girmiyor.Çünkü doktor bunu araştırmak zorunda.Suça teşebbüs desem:diyemiyorum.Önce böyle bir uygulamanın suç olduğunu ispat etmem gerekir ki teşebbüsün varlığından söz edebileyim.
Kısacası bu konuda yetkin arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Yargıtay'ın ÖSS'ye kendisi yerine başka birisini sokan kişinin kamu görevlisine yalan beyanda bulunma suçundan dolayı cezaalandırılmasına karar verdiğini biliyorum..Sizin olayınızda da durum benzer nitelikte,doktorun bunu kendiliğinden araştırması gerekliliği suçun oluşmasına engel değildir.
Söz konusu yargı kararı bana çok lazım.Link verebilirseniz çok işime yarar.Şimdiden teşekkür ederim.