-
Vekalet ile İlgili
İcradan adıma ihale ile bir araba almak için iki kişiye ( biri tanıdığımdiğeri onun arkadaşı tanımıyorum.) aşağıdaki vekaleti verdim. Bu vekaletname oldukça kapsamlı.Acaba bu kişiler kötü niyetli olsa hukuki olarak veya maddi olarak bu vekaletname ile bana ne gibi sıkıntılar yaşıyabilirim.(Eşim ile birbirimize düştük.Lütfen Yardım edim. ) Not:İcra satış tarihi:21.09.2008
2. sorum icra satışı bittikten sonra vekaleti iptal ettirebilirmiyim. bittikten sonra
VEKALETNAME
SÜRELİDİR:İş bu vekaletname 31.12.2008 Çarşamba mesai bitimine kadar geçerlidir.
Namıma hareketle ........... ili hudutları dahilinde açılmış veya açılacak olan her türlü ihalelere katılmaya , ilgili yasa gereğnce açık artırma,eksiltme veya pazarlağa iştirake ,kapalı zarf vermeye, tekliflerde bulunmaya pey sürmeye ve bunlardan vazgeçmeye ,geçici ve kesin teminatlar yatırmaya , bunları geri almaya ,ihalenin üzerimde kalması halinde sözleşme yapmaya, şartlarını kabule ,sözleşmede değişiklik ve ek sözleşme yapmaya,imzaya ,gerekli her türlü beya ve taahhütlerde bulunmaya ,yeterlik belgesi almaya ,ihale sonucu adıma teslim edilecek olan motorlu kara vasıtalarını teslim almaya teslim ve tesellüme yetkili olmak üzere münferiden hareketle ..... oğlu .....ve .....oğlu ........ vekil tayin edildi.
-
Re: Vekalet ile İlgili
Her zaman iptal edebilirsin .Adamlara güvenmiyorsan bir an önce iptal ettir.Vekaleti verdiğin notere gitmen daha yararlı olacaktır.Yardımcı olacaklardır.Merak etmeyin.
-
icra satışının sonucu (21.09.2008) belli olana kadar beklemeyi düşünüyordum.Ne tip sıkıntı yaşarım acaba. kişilerden birini tanıyorum ve güveniyorum.Ama diğerini tanımıyorum.
-
Verdiğiniz vekalet bütün icra satışlarını kapsıyor sadece sizin istediğinizi değil. Yani başka satışlara da girebilirler sizin yerinize.O vekaleti iptal edip, sadece şu tarihli şu icra satışı diye yeni bir vekaletname verebilirsiniz.