Eve malik olan eşin diğer eşin borcundan dolayı evine haciz konulabilir mi?
Şuan eve malik olan eş evlendikten sonra 2002 yılında eşi üzerine olan evi kendi üzerine almıştır ancak eşi şuan borçlarından dolayı hacizle karşı karşıya hatta ev eşyaları haczedilmiş şu an malik olan eş evi haciz gelecek korkusuyla kardeşine devretmiştir eşine de boşanma davası açmıştır. Kardeşinden evi geri almak istiyor EĞER EVİ GERİ ALIRSA diğer eşin borcundan dolayı haciz konulabilirmi sorumluluğu var mı ?. AYRICA EVİNE YENİ EŞYALAR ALAMK İSTİYOR YİNE HACİZ YAPMALARI MÜMKÜN MÜ YENİ EŞYALARADA cevaplarsanız sevinirim.
Re: eve malik olan eşin diğer eşin borcundan dolayı evine haciz konulabilirmi
Ev borçlunun üzerine değilse haciz konmaz.
Alacaklılardan mal kaçırmak için evi başkasına devrettiyse "tasarrufun iptali" davasıyla karşılaşabilir.
Ceza davasıyla karşılaşabilir.
Eve alınacak eşyaların faturasını almayı ihmal etmeyiniz.
Buna rağmen yeni eşyalar haczedilirse, istihkak iddiasında bulunup hukuk mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Ya da borcu ödeyip rahat rahat uyuyabilirsiniz.
Re: eve malik olan eşin diğer eşin borcundan dolayı evine haciz konulabilirmi
teşekkürler bende öyle bilgi verdim ama ortak konut olduğundan şüphelenmiştim
Re: Eve malik olan eşin diğer eşin borcundan dolayı evine haciz konulabilirmi
Cevap: Re: Eve malik olan eşin diğer eşin borcundan dolayı evine haciz konulabilirmi
eşimin evlenmeden önce bankaya kredi borcu varmış ve ödeme yapmamış bende ev almak istiyorum fakat bu borçtan dolayı üzerime bişey almaya korkuyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz