İstifa ederek işyerimden ayrıldım ancak son1,5 aylık maaşımı alamadım.
15.06.08 tarihinde 14 aydır çalışmakta olduğum işyerimden 15 gün önce yazılı ihbar yaparak istifa ettim. Ancak bu güne kadar tüm aramalarıma rağmen son 1,5 aylık maaşımı alamadım. Doğal olarak bir bordroda imzalamadım.
Size 2 sorum olacak
1-Alacaklarım için mahkemeye vermem için herhangi bir süre kısıtlaması varmıdır?
2-İş mahkemesine başvurduğum zaman tahminen ne kadar zamanda alacaklarımı alabilirim.
Şimdiden Teşekkür ediyorum,kolay gelsin...
Re: İstifa ederek işyerimden ayrıldım ancak son1,5 aylık maaşımı alamadım.
1)- 10 Yıl
2)-Tahmin yürütülemez.
Alıntı:
mkguclu rumuzlu üyeden alıntı
15.06.08 tarihinde 14 aydır çalışmakta olduğum işyerimden 15 gün önce yazılı ihbar yaparak istifa ettim. Ancak bu güne kadar tüm aramalarıma rağmen son 1,5 aylık maaşımı alamadım. Doğal olarak bir bordroda imzalamadım.
Size 2 sorum olacak
1-Alacaklarım için mahkemeye vermem için herhangi bir süre kısıtlaması varmıdır?
2-İş mahkemesine başvurduğum zaman tahminen ne kadar zamanda alacaklarımı alabilirim.
1. Vardır.
2. Mahkeme sonuçlanıp hak ettiğinizde ödenmezse icra takibi yaparsınız. İşyerinin mal veya gelirlerine haciz yapabilirsiniz.
Ancak;
MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.
İş sözleşmeleri;
(...)
b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,
(...)Feshedilmiş sayılır.
Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.
Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
Dolayısıyla sizin de işverene 4 haftalık ücret karşılığı ihbar tazminatı borcunuz var.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
1)- 10 Yıl
2)-Tahmin yürütülemez.
Kıdem tazminatı hariç diğer işçilik alacakları için zaman aşımı 5 yıldır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatı hariç diğer işçilik alacakları için zaman aşımı 5 yıldır.
Doğrudur.....