Nüfus Cüzdanı kaybı ve sonrasında başıma gelenler
Merhabalar..
2005 yılında kaybettiğim kimliğimden sonra hayatım değişti. Bir vatandaş olarak üstüme düşen görevleri yaptım (gazete ilanı, vb.) kimliğimi kullanan şahıslar yüzünden 4 defa mahkemeye çıktım. savcılıklara suç duyurusunda bulundum. her merciden yardım istedim ama nafile, hala mahkemelerle uğraşıyorum. Benim başıma gelen ve içinden çıkamadığım bir konu var yardımınızı bekliyorum. Konuyu kısaca aktarıyorum.
Kimliğimi kullanarak yapılan bir kapkaç olayı. esas sanıklar yakalanmış parmak izleri alınmış ve mahkemeye gelmedikleri için gerçek kişi olan ben mahkemeye çağrıldım. kapkaça uğrayan bayan beni kapkaç sırasında kapkaçı yapanın yardımcısı arabayı kullanan kişi olarak teşhis etti. oysaki benim konuyla hiçbir alakam yok. bende bayan gibi mağdurum ama bayan beni aracı kullanan kişiye benzetti ve bundan eminim dedi. hakim 3 yıl geçmiş nasıl bu kadar emin olabiliyorsun dedi oda eminim dedi. oysaki suç işlendikten sonra bu şahıslar yakalanmış ve benim adımı kullanan kişininde parmak izleri alınmıştı benim dilekçelerim üzerine parmak izlerimiz kıyaslanmış ve farklı olduğu anlaşılmıştı ama mağdur bayan şoförün ben olduğunda idda edince diğer tanıklarında gelmesi için mahkeme 5 ay sonraya ertelendi.
Eğer anlatabildiysem sorum şu olacak, Benim parmak izim tutmadığı halde bayanın beni şoför olarak teşhis etmesi (tabiki yanılması, Benzetmesi) eğer suçu işleyen şoföre gerçekten çok benziyorsam ve gelecek olan tanıklarda olurda bu şofördü derlerse parmak izlerim tutmamasına olaydan önce kaybettiğim kimliğim gazete ilanım ve başvurularım da hatırlanmak kaydıyla benim ne yapmam gerekir. ortada kanıt yok. parmak izleri farklı ama hakim bana suçluymuşum gibi davranıyor. İnanın Bunalıma girdim uykularım kaçıyor lütfen yardım edin. İzleyebileceğim bir yol gösterin. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Nüfus Cüzdanı kaybı ve sonrasında başıma gelenler
[valla benim abimin başındada benzer bir dert var Allah yardım etsin zaten hakimler bayan gördümü bütün hukuk bilgilerini bir kenara bırakıp ceza verebiliyor bayan birilerini koruyor olabilir bir avukattan hukuki yardım alın diyicem onlarda parayı alıncaya kadar ii konuşuyorlar tamam hallederiz diyorlar sonra ya herşey olabilir diyorlar size tavsiyem diğer adamları bir şekilde bulun ve kandırmaya çalışın
bide eğer bayan sizi hatırlıyorsa sesinizide tanıyacaktır bunu kullanmaya çalışın