Senetler Ödenemezse Ne olur
Benim bir sorum olacak örneğin bir kişi (A) borcundan dolayı (B) kişisine dolayı X miktarlık senet veriyor fakat bu kişinin hiç bir mal varlığı yok dolayısıyla hiçbir icra işlemide yapılamıyor benim sorum bu olay sadece burada biter mi başka hukuki işleme başvurulamaz mı?
Mesela kişi (A) için hapis cezası falan var mı?
Veya bu durumda kişi karısıyla mevcut olan edinilmiş mallara katılma rejimi mal ayrılığı rejimine döner mi?
Kişinin her hangi bir mal varlığı yok peki bu (X) miktarlık ücret nasıl tahsil edilebilir...
Re: Senetler Ödenemezse Ne olur
Aciz vesikası alınır.Zamanaşımı durdurulur. Ömür boyu takip edilir. Ne zaman malı mülkü olursa alınır. Tabi ki yasal faiziyle....
Böyle A,B,X olunca işin içinde kendimi fakültede sınavda sanıyorum.:)
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Aciz vesikası alınır.Zamanaşımı durdurulur. Ömür boyu takip edilir. Ne zaman malı mülkü olursa alınır. Tabi ki yasal faiziyle....
Böyle A,B,X olunca işin içinde kendimi fakültede sınavda sanıyorum.:)
Syn Av. Mehmet Aydın cevabınız için teşekkür ederim
Bir soru daha sormak istiyorum bu acizlik vesikası nasıl alınır ayrıca bu senetlerde zaman aşımı süresi ne kadardır...
Peki bu hapis cezası olayı sadece çeklerde mi oluyor yoksa ben mi yanlış hatılıyorum böyle bir ceza yok mu?
Alıntı:
filitoo35 rumuzlu üyeden alıntı
Syn Av. Mehmet Aydın cevabınız için teşekkür ederim
Bir soru daha sormak istiyorum bu acizlik vesikası nasıl alınır ayrıca bu senetlerde zaman aşımı süresi ne kadardır...
Borçlunun borca yetecek malvarlığı yoksa ve herhangi bir geliri de yoksa talep üzerine kendisine "aciz vesikası" verilir.
Senet 36 ay içerisinde(vade tarihinden) icra takibine konulmazsa zamanaşımına uğrar.