Avukatınızın dava açmaması
Bir şirkette yönetimkurulu üyesi bir yöneticiyim. Yaklaşık 8 yıldan beri aynı avukat ile çalışmaktayız ve memnunuz.
Bir şirkete mal alımı karşısında senet verdik. Senetleri muhasebe düzenlemekte ve imza sirkülerine göre çift imza olması zorunlu. Daha sonra senedim sadece benim imzam ile alacaklıya verildiğini öğrenen diğer yönetimkurulu üyeleri senedi ödemedi, karşı taraf icra takibine geçti. İcra hakimliğine itiraz ettik, kabul edildi ve takip iptal edildi. Daha sonra alacaklı vekili senette benim imzam olması dolayısı ile tarafıma takip yaptı, itiraz ettik mahkeme davayı husmet yönünden iptal etti. Karşı tarafın avukatı bununlada yetinmeyip beni özel evrakta sahtececilik ve nitelikli dolandırıcılık iddiası ile savcılığa şikayet etti. Savcı takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı üzerine avukatıma karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açması konusunda talimat verdim. Avukatım karşı arafın avukatı ile stajını birlikte yaptıklarını, ailecek görüştüklerini ve beni sanki kendi avukatımın yönlendirdiğini sanacağı için bu davayı açamayacağını söyledi. Şimdi size soruyorum ; Avukatımın yaptığı etikmidir.? Ne yapmam gerekir.?
Re: Avukatınızın dava açmaması
Azledin. Yeni bir avukatla çalışın. Sadece bu davaya da mahsus olabilir. Kaldı ki sebebini size açıkça söylemiş. Davayı açıp ihmal ederek reddine sebep olsa daha mı etik olacaktı?
Bence doğru bir davranış.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Azledin. Yeni bir avukatla çalışın. Sadece bu davaya da mahsus olabilir. Kaldı ki sebebini size açıkça söylemiş. Davayı açıp ihmal ederek reddine sahip olsa daha mı etik olacaktı?
size benimde bir sorum olucak'..Eşimin avukatı eşimin beraber olduğu ve hamile olan bayanla arkadaş,avukatı eşimin ilişkisi olmadığını savunuyor,biz belgeyle ispatlıyabiliyoruz bu etikmidir?davanın seyrinde bir şey değiştirirmi bunu açıklasak.
Avukatın, müvekkilini savunmasının etik olup olmadığını mı soruyorsunuz?
Biz derken sadece kendini kastediyorsundur umarım.davanın seyrine katkısı olmaz. Sanırım eşinize boşanma davası açmışsınız. O yüzden başkasını hamile bırakması zaten fazlasıyla yetiyor
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Bir şirkette yönetimkurulu üyesi bir yöneticiyim. Yaklaşık 8 yıldan beri aynı avukat ile çalışmaktayız ve memnunuz.
Bir şirkete mal alımı karşısında senet verdik. Senetleri muhasebe düzenlemekte ve imza sirkülerine göre çift imza olması zorunlu. Daha sonra senedim sadece benim imzam ile alacaklıya verildiğini öğrenen diğer yönetimkurulu üyeleri senedi ödemedi, karşı taraf icra takibine geçti. İcra hakimliğine itiraz ettik, kabul edildi ve takip iptal edildi. Daha sonra alacaklı vekili senette benim imzam olması dolayısı ile tarafıma takip yaptı, itiraz ettik mahkeme davayı husmet yönünden iptal etti. Karşı tarafın avukatı bununlada yetinmeyip beni özel evrakta sahtececilik ve nitelikli dolandırıcılık iddiası ile savcılığa şikayet etti. Savcı takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı üzerine avukatıma karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açması konusunda talimat verdim. Avukatım karşı arafın avukatı ile stajını birlikte yaptıklarını, ailecek görüştüklerini ve beni sanki kendi avukatımın yönlendirdiğini sanacağı için bu davayı açamayacağını söyledi. Şimdi size soruyorum ; Avukatımın yaptığı etikmidir.? Ne yapmam gerekir.?
Karşının Avukatı, Bugüne kadar Hukuki Nete girip Hicmi göz atmamışta,Davalarda bu kadar üst üste hezimete uğramış,Müvekkillerine ne söyledi bu 3 davanın kaybedilmesinden sonra.:o
Senin Avukat gene iyimiş hic olmassa,arkadaşımla beni karşı karşıya getirme demiş harbi söylemiş,ya demese Mehmet beyin dediği gibi,nabıcaktın,Etik konusu tartışılır tabi.
Avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak ve Türkiye Barolar Birliğince belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlüdürler.
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
size benimde bir sorum olucak'..Eşimin avukatı eşimin beraber olduğu ve hamile olan bayanla arkadaş,avukatı eşimin ilişkisi olmadığını savunuyor,biz belgeyle ispatlıyabiliyoruz bu etikmidir?davanın seyrinde bir şey değiştirirmi bunu açıklasak.
Avukatlığını yapmasına yasal ve etik açıdan herhangi bir engel olmadığını düşünüyorum. Bu davada avukatlık yapabilir.
Fakat eğer aynı durumda bu davanın hakimi olsaydı davadan çekilmesi gerekirdi. Bu yasal zorunluluktur. Ya da siz hakimi reddedebilirdiniz.
Alıntı:
maximillano rumuzlu üyeden alıntı
Biz derken sadece kendini kastediyorsundur umarım.davanın seyrine katkısı olmaz. Sanırım eşinize boşanma davası açmışsınız. O yüzden başkasını hamile bırakması zaten fazlasıyla yetiyor
tabiki kendi boşanma davamı ve biz derken avukatım ve kendimi kast ediyorum.Eşim boşanma davası açtı karşılığında tazminat istemli karşı davayıda "avukatım"açtı,yalnız eşimin avukatı bu bayanla ilişkisi olmadiğini savunuyor,bu bayanı mahkemeye bir şekilde gelmesini sağlarsa hakim davanın seyri belli olucak.Birde neden sadece kendini kast ediyorsun dediniz?
Mehmet Bey yalnız avukat bayanla eşimin ilişkisinin olmadığını savunuyor yalnız bayan hamile bu davada çıkmaz mı?Bizde bayanla avukatın arkadaşlığını belgelesek davanın seyri ne olur?