Kredi kartı disiplin cezası
Soracağım konuyu forumda araştırmama rağmen net bir cevap bulamadım.
3 adet kredi kartı borcunuz var ve aradan 5 sene geçmiş büyük rakamlara ulaştığından dolayı ödeyemiyorsunuz. Her hangi bir anlaşmaya gitmeyip "Ben bu borcu ödeyemiyecek durumdayım bundan dolayı herhangi bir anlaşmaya gitmem şuan için söz konusu değildir." dediğiniz takdirde hapis cezası bağlamında ne gibi bir prosedür uygulanır ? Kimi diyor cezası kalktı mal beyanının kimi diyor ödeyemem denilirse ayrı bir disiplin cezası uygulanır. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Kredi kartı disiplin cezası
Mal beyanı adına disiplin cezası maksadıyla verilen 10 günlük hapis cezası Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla kaldırıldı, ancak yürürlüğü zannediyorum 2009'da duracak. Yani hali hazırda geçerli.
Re: Kredi kartı disiplin cezası
Alıntı:
fornan rumuzlu üyeden alıntı
Soracağım konuyu forumda araştırmama rağmen net bir cevap bulamadım.
3 adet kredi kartı borcunuz var ve aradan 5 sene geçmiş büyük rakamlara ulaştığından dolayı ödeyemiyorsunuz. Her hangi bir anlaşmaya gitmeyip "Ben bu borcu ödeyemiyecek durumdayım bundan dolayı herhangi bir anlaşmaya gitmem şuan için söz konusu değildir." dediğiniz takdirde hapis cezası bağlamında ne gibi bir prosedür uygulanır ? Kimi diyor cezası kalktı mal beyanının kimi diyor ödeyemem denilirse ayrı bir disiplin cezası uygulanır. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Forumlarda bu konuyla ilgili abartmıyorum en az yüzlerce ileti varken nasıl oluyorda bulamadınız şaşırdım doğrusu! Mal beyanında bulunmamaktan dolayı şu anda ceza verilmiyor. Ancak yeni yılda İİK ilgili maddelerinde birtakım düzenlemeler yapılacağı biliniyor.