-
Eş Tayini
sizlerden bir konuda yardım almak istiyorum.Ben kadrolu öğretmenim eşim ise kadrolu hemşire ve 7 yıldır taşrada çalışmakta.Benim tayinim ankara mamak a çıktı şimdi eşimin benim yanıma gelmesi için özür durumundan tayin isteyecek.eşimin tayinin bulunduğum bölgeye çıkarmı.teşkr.
-
Re: Eş Tayini
Bir Mazerete Dayanan Atamalar
MADDE 18-Aşağıda belirtilen mazeretlerin belgelendirilmesi ve ilgililerin talebi halinde personel farklı hizmet bölgelerinin mazeret kadrolarına naklen atanabilir;
a) Sağlık durumu,
b) Eş durumu,
Bu mazeretlerin değerlendirilmesinde yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır.
Müracaatlar gerekli belgelerle birlikte il müdürlüklerine yapılır. Mazerete dayalı atamalar Bakanlıkça il emrine yapılır. Valilikçe bu personel, mazeretin niteliği de göz önünde bulundurularak personel dağılım cetveline göre karşılama düzeyi en düşük hizmet biriminden başlamak üzere ve hizmet puanı önceliğine göre yerleştirilir. Münhal kadrosu bulunmayan hizmet birimi veya il’e atama yapılamaz. Mazeret durumu haksız bir kazanıma neden olamaz.
-------------------
Yukarıdaki madde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinden alınmıştır.
Yani; olabilir de,olmayabilir de...Garantisi yok.
İyi günler...