Re: Şirket satışı hakkında
Alıntı:
Aristograt rumuzlu üyeden alıntı
merhaba sayin hukukcular benim üzerime kayitli bir ltd sirketim vardi ve noter satisi ile ben bu sirketi bir sahsa devrettim hisselerimi ortagimla beraber benim bundan sonra bir yere gidip bilgi vermem gereklimidir acaba veya ne gibi birsey uygulamaliyim
devrettiğiniz işletmenin bağlı olduğu vergi dairesine işletme ile ilgili değişiklikleri gazete, karar metni hisse devir senedi vs. dilekçe ekinde vererek bilgilendimelisiniz. işletmenizi 20.06.2008 tarihinden sonra devretti iseniz borçlardan sizin ortak olduğunuz döneme ilişkin olarak devralanla birlikte müteselsil sorumlu olduğunuzu hatırlatırım.
Alıntı:
zafersmmm rumuzlu üyeden alıntı
devrettiğiniz işletmenin bağlı olduğu vergi dairesine işletme ile ilgili değişiklikleri gazete, karar metni hisse devir senedi vs. dilekçe ekinde vererek bilgilendimelisiniz. işletmenizi 20.06.2008 tarihinden sonra devretti iseniz borçlardan sizin ortak olduğunuz döneme ilişkin olarak devralanla birlikte müteselsil sorumlu olduğunuzu hatırlatırım.
hocam ben sadece suan noter satisi yaptim ö bür işlemleri devir alan sahis ile muhasebeci yapmasi gerekmiyormu? benin mi bildirmem gerekli yoksa?
vede ben noter üzerinden hisselerimi devrettim bu sahislara bunlar kalkipda itiraz edebilirlermi?
vergi dairesine dilekçeyi sizin yazmanız gerekir
Alıntı:
maximillano rumuzlu üyeden alıntı
vergi dairesine dilekçeyi sizin yazmanız gerekir
Benim demek istedigim olay şudur simdi ben noter üzerinden satişi gerçekleştirdim satisi devir alan kisi bir sorun yaratabilirmi böyle bir imkani varmi acaba? vaz gecme gibi falan
Alıntı:
Aristograt rumuzlu üyeden alıntı
Benim demek istedigim olay şudur simdi ben noter üzerinden satişi gerçekleştirdim satisi devir alan kisi bir sorun yaratabilirmi böyle bir imkani varmi acaba? vaz gecme gibi falan
sizin noterden düzenlettiğiniz işlem ticaret sicilde sonuçlandırılması gerekir. muhasebenizden ilan makbuzu veya hisse devrinin gerçekleştiğini gösterir asıl ticaret sicil gazetesi talep ediniz.