Düğünde kavga cıktı eşim dava açıyor?
iyi günler.nikahı 27 haziran tarihinde yaptım.dügün 16 agustos tarihindeydi.düğün basladı aradan birkaç saat gecti annesi ile benim aramda sıkıntı yaşandı ve düğün bitirildi.eşim gelmek istemedi ve ailesi bizi evden kovdu.bugun bosanma içiin dava açmışlar ve tek celsede bosanmak istiyorlar.ancak biz nikahı lojman almak için yapmıştık ve ben lojmanı aldım.bosanma gercekleştigi taktirde lojmandan cıkarılma durumum olacak.tek celsede hakimin bosanma kararı vermesi mumkun mu?yardımcı olursanız çok sevinirim..
Re: Düğünde kavga cıktı eşim dava açıyor?
Alıntı:
bora_79 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler.nikahı 27 haziran tarihinde yaptım.dügün 16 agustos tarihindeydi.düğün basladı aradan birkaç saat gecti annesi ile benim aramda sıkıntı yaşandı ve düğün bitirildi.eşim gelmek istemedi ve ailesi bizi evden kovdu.bugun bosanma içiin dava açmışlar ve tek celsede bosanmak istiyorlar.ancak biz nikahı lojman almak için yapmıştık ve ben lojmanı aldım.bosanma gercekleştigi taktirde lojmandan cıkarılma durumum olacak.tek celsede hakimin bosanma kararı vermesi mumkun mu?yardımcı olursanız çok sevinirim..
Nerde tek celsede boşanma davası,Anlaşmalı boşanmanın dışında,Siz boşanana kadar senin lojmanda oturma suren dolar merak etme.Devam et lojmanda oturmaya,sizinkide cekişmeliki,merak etme.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Nerde tek celsede boşanma davası,Anlaşmalı boşanmanın dışında,Siz boşanana kadar senin lojmanda oturma suren dolar merak etme.Devam et lojmanda oturmaya,
ailesi davayı uzatmamam konusunda diretiyor ve karsılarında duramıyorum.davada bosanmayı istedigimi beyan etsem bile mi tek celse de bosanma olmaz?yani en az ne kadar sürer bu süreç?
oncelikle teşekkür ederim.ayrıca hakimin tanıdık oldugunu bosanmaya yanasmazsam benim için iyi olmayacagını soylediler ki söylediklerinin dogru oldugunu tahmin ediyorum.değişen bisey olur mu ben bosanmak istedigim yonunde ifade versem bile?
Sayın Bora_79 bence aile hukuku başlığı altındaki forumu incelemeniz iyi olacaktır.Boşanmak öyle kolay iş değil..4721 sayılı Medeni Kanunun aile hukuku başlıklı kısmına göz atmanızı öneririm.Saygılarımla
Alıntı:
bora_79 rumuzlu üyeden alıntı
oncelikle teşekkür ederim.ayrıca hakimin tanıdık oldugunu bosanmaya yanasmazsam benim için iyi olmayacagını soylediler ki söylediklerinin dogru oldugunu tahmin ediyorum.değişen bisey olur mu ben bosanmak istedigim yonunde ifade versem bile?
Bakın şimdi Hakimi falan karıştırma Hakim tanıdıkları diye seni ipe cekecek halleri yok,Onun Hukuku olduğu kadar seninde Hukukun,Sen bakma onların dediğine Hakim senin aleyğinde birşey yapmaz korkma. Sende istiyorsan boşanmayı karşıya dersin gelin ozaman Anlaşalım,görüşelim konuşalım boşanalım,de Avukatınada git durumu izah et gerisini bırak Avukatına cünkü onlarında Avukatı olucak burada Avukat 1ın bilgisinden tecrübesinden istifade etmessen işi sakat yaparsın hata yaparsın, Zaten Anlaşmalı boşanma olmaz..
Hakim tanıdık olsa, tek celsede boşanma kararı verse bile (buna ihtimal vermiyorum) bu işin temyiz aşaması var.
Yerel mahkemede gerekçeli karar yazılacak (birkaç hafta) taraflara tebligata çıkacak (birkaç hafta ila birkaç ay) siz tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde temyiz edeceksiniz, ve yargıtayda dosyanıza sıranın gelmesi aylar sürecek.
Tek celsede iki tarafın şahitlerini dinlemeden karar veren hakimin kararı muhtemelen bozulur.
Boşanmak zordur, boşanmamak kolay.
Ama tabii dava süresince tedbir nafakası talep edeceklerdir. Siz davayı uzattıkça nafaka ödemek zorunda kalacaksınız.