Kira Sözleşmelisi Olmadan Yakıt Parasını Peşin Ödedim
Merhaba forum üyeleri..Hakkaride öğretmen olarak görev yapmaktayım..Haziran Ayında evi kiraladık.Herhangi bir kira kontratımız yok..Zaten apartman 3 katlı ve 6 daire.Ev sahibi yakıt parasını peşin istedi.1150 ytlyi temmuz ayının 15 inde havale yoluyla gönderdik.Şimdi ise evden çıkmaya karar verdik..Ev sahibinin evi tutarken söylediği çoğunun yalan olduğunu öğrendik.Şimdi yakıt parası üzerinde herhangi bir yasal hakkım olup olmadığını öğrenmek istiyorum.İlgi gösteren forum üyelerine teşekkür ederim..İyi forumlar...
Re: Kira Sözleşmelisi Olmadan Yakıt Parasını Peşin Ödedim
siz yakıt parasını geri isteyeceksiniz ev sahibide senelik kirayı sızden talep edecek.
evde eksik bulduğunuz şeyler varsa söylenenin dışında bunuda yazılı olarak talep etmeniz gerekirdi.yapmazsa bunuda bahane edebilirdiniz. kiranın tamamını ödememek için .
aslında konu yu yanlış yerde açmışsınız. kiracı ev sahibi hukuku bölümü vardı ya yardımcı olabilirsek ne mutlu .
ev de bir eksik veya ev sahibinin söylediğinden farklı durum varsa bunu noter kanalı ile tebliğ edip eksiklerini tamamlatmanız gerekirdi.
hepsi lafta kalmış dava aşamasında ben öyle bir şey demedim derse ne yapabilirsiniz.
kullanmadığınız yakıt gideri korkarım ki telafisi mümkün görünmüyor gibi şu şu eksikleri tamamlaması için ihtar çekseniz ,yapmazsan evi terk etme hakkınız doğar belki o zaman yakıtı da geri alabilirsiniz ama mahkemeler hem uzun sürer hemde masrafı bu giderleri karşılama aşamasında yapılabilir gözükmüyor.
bu arada hukukçu olmadığımı belirteyim hepten moralinizi bozmayayım belki bir hukukçu müdahele eder ve bende yanılmış olurum.
Re: Kira Sözleşmelisi Olmadan Yakıt Parasını Peşin Ödedim
sevgili becozyme değelrli bilgilerin için teşekkür ederim.ev sahibiyle konuştuk.İkna oldu yeni kiracı taşınınca yakıt parasını ondan alıp bize verecek..Umarım taşınır birileri..Tekrar sağolun..İyi forumlar..