Mrb.geçirdiğim iş kazası sonrası vucudumda özellikle baldırlarımdaki yanıklar ağır olduğundan iyileşmem uzun sürdü.şuan iş başı yaptım fakat randımanlı çalışamıyorum.günde on saat ayaktayım.istifa edip haklarımı alabilirmiyim?
Printable View
Mrb.geçirdiğim iş kazası sonrası vucudumda özellikle baldırlarımdaki yanıklar ağır olduğundan iyileşmem uzun sürdü.şuan iş başı yaptım fakat randımanlı çalışamıyorum.günde on saat ayaktayım.istifa edip haklarımı alabilirmiyim?
İstifa ederseniz alabileceğiniz son çalıştığınız güne kadar olan maaş,fazla çalışma ücreti ve varsa kullanmamış olduğunuz izinlerin ücretinden ibaret olacaktır.
Yaşamış olduğunuz iş kazası sonrası ortaya çıkan rahatsızlığınızın iş kazası nedeniyle oluştuğunu hastane raporu ile kanıtlayabiliyorsanız,yapmakta olduğunuz işin rahatsızlığınızı arttırdığını gene doktor raporu ile kanıtlayabiliyorsanız,işverenden durumunuza uygun bir iş vermesini talep edebilirsiniz.İşveren bu talebinize uygun yeni bir iş sağlayamıyorsa sözleşmenizi sona erdirip,tazminatınızı ödemek zorunda kalacaktır.İşverenin yeni önerdiği iş durumunuza uygun olmasına rağmen kabul etmez veya eski işinize devam etmek istemezseniz istifa etmiş olursunuz,bu durumda tazminata hak kazanamazsınız.