Re: İş kazası sonucu yanma
Hangi konuda dava açmak istiyorsunuz?
Raporlu oldğunuz süre için kurumdan ödenek alırsınız,işverenin ayrıca bir ödeme yapması zorunlu değildir.
İş kazası nedeniyle yaşadığınız sıkıntıdan dolayı tazminat davası ise bahsettiğiniz dava,enerji altında çalıştığınız,gerekli tedbirleri almadığınız için siz de kusurlusunuz.
gerekli tedbirden kastınızı anladım.ana enerji iki makinaya aynı anda bağlı olduğundan öteki makinanın çalışması istendi.
ayrıca çalıştığım panoda ayrıyetten kendi ana şalteri mevcuttur.o şalter kapalıydı.sonuçta her halukarda ana şalterin patlamaya meyil vermeden atması lazımdı.ana şalteri bağlayan firmaya dava hakkım nedir?
ve ayrıyetten gece çalışması ve ücret farkı adı altında bir konum daha war.orayla ilgili de bir şeyler yazarsanız sevinirim.
saygılar...
Anan şalteri bağlayan firmaya dava açabilme şansınız bence yok.
İşyerine işgüvenliği kurallarının uygulanmaması nedeniyle dava açabilirsiniz belki,ama bu durumda da ilk sorumlu siz olacaksınız.Gerekli tüm tedbirlerin alındığından emin olmadan çalışmaya başlamakla,iş güvenliği kurallarını ihlal etmiş oluyorsunuz.
Ayrıca enerji altında çalışma yapabildiğinize göre,bu konukili olduğunuzu,bu yetkiden dolayı çalışmayan aksamı ilgili birimlere rapor etmek,onarmak değiştirmek gibi sorumluluklarınız olduğunu düşünüyorum.
O esnada çalışma nedenim panoda meydana gelen elektronik bir arıza idi.elektronikçi çağrıldı ve ona yardım etmem söylendi.oda bana bir parça sökülmesi gerektiğini söyledi.benim işim değildi.ancak işwerenim yardımcı ol dediğinden sadece yardım amaçlı oradaydım.sökerken bu olay meydana geldi.benim işim alçak gerilim arızaları.