Görülücek davanın saatini nasıl öğrenebilirim ? Elimde davaya ait bazı bilgiler mevcut. Soruşturma No, Esas No, İddaname No gibi....
Printable View
Görülücek davanın saatini nasıl öğrenebilirim ? Elimde davaya ait bazı bilgiler mevcut. Soruşturma No, Esas No, İddaname No gibi....
Elektirik Kurumunun açtığı davaya hangi mahkeme bakar ? Ceza mahkemesi diye düşünüyorum ama oda kendi içinde ayrılıyor ?
Elektrik hırsızlığı suçlamasıyla olmalı.Adliyede sorgulama yaptırılabilir.
Hayır bu öyle bişiy değil. Eşim yeni abone idi. O arada henüz hiç bir faturası gelmemiş ve elektirik kurumundan birileri gelip saate bakarak bişiyler yazıp gitmişler. Sonra mahkemeye çağrıldı kendisi. Yarın mahkemesi var ama saatini unutmuş. Bende ilgili birime ulaşmaya çalışıyorum. Ceza mahkemesinde görülüyordur bu davalar ama hangisinde diye sormak istemiştim ?
Bende sorgu biriminden ilgili mahkemenin öğrenilebieceğini ifade etmiştim.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiden dolayı.
Elektrik,su vb konularla ilğili bir dava söz konusu olduğunda bu davaya bakmakla yetkili olan makam " İdare Mahkemesi" dir.Söz konusu mahkemenin nerde olduğunu öğrenmek için internetten faturanın gelmıs oldugu abonman evın bağlı olduğu ilçede idare mehkemesi var ise davanız orada görülecek demektir.Esas numarasından faydalanın en yakın idare mahkemelerinin kaleminden sordurabilirsiniz. i
Bilginiz son derece hatalı.
İdare bakmaz saate. Bakmışlarsa muhtemelen hırsızlık,sahtecılık vb gıbı bır sey oldugunu dusunmuslerdır ve ceza mahkemesıdır. Sulh cezaya bakmanız yerınde olur. İnternetten annenızın bılıglerını gırerek davanın ne zaman oldugunu ogrenebılrısınız.
İdari yargılamanın da içinde ceza bölümü vardır ve idarenin tahsis etmis olduğu kamu yararına verilen hizmetten dolayı eger sizi bu hızmetın bedelini ödememekle tenkit etmis ise vergi ceza mahkemesi vardır.Bu ceza mahkemesi de idari yargılama kapsamında yer alır.