Eski ev sahibim icraya vermiş
Emlakçı vasıtası ile 1 mayıs 2007 de kiraladığım evimi Kontratın dolduğu 1 Mayıs 2008 de başalttım ve bunuda 1 ay öncesinden ev sahibime bildirdim. Taşınma sebebim işim sebebi ile 2 aylığına acilen istanbuld bulunmam gerkmesiydi. Uyguladığımız sistee göre kiralar benimle aynı mahallede bulunan ev sahibime veriliyor senetlerse yine aynı mahallede bulunan emlakçıda duruyordu. Ev sahibime kirayı ödüyor ve emlakçıdan senedimi alıyordum. Emlakçı ile samimiyetim bulunmasından dolayı ve emlakçının düzensiz çalışıyor olmasından dolayı senetlerimn bazıları emlakçıda kalmıştı . Kiayı ödedikten sonra emlakçıya gittiğimde alamadığım 4 senet varmış . Ben bunları 2 olarak hatırlıyordum. Ayrılmadan önce Emlakçıya hittiğimde bana senetleri ev sahibimin "inceleyeceğim" diyerek isediğini kendisinin de boş bulunarak verdiğini bana söyledi. Bende ayrıldığım gün hem son hesabımı görmek hemde anahtarı teslim edip senetlerimi almak için ev sahibime gittim. Aile olarak bozuk bir yapıya sahip olmaları dengesiz bir kaç çocuğu bublunan ev sahibime anahtarı verdikten sonra senetleri istediğimde "ne senedi senet menet vermiyorum sana" diyerek üstüme yürüdüler. Bende artık kurtulayımda nasıl olursa olsun diyerek senet mevzusunda üstelemedim ki isteleseydim birşey olması muhtemeldi. Ki onuda geçtim 1 aylıkta verdiğim depozito konusunda hiçbir konuşmada yapamadım. 350 YTL lik depozitomuda hiçbir borç bırakmamama rağmen alamadım.
Bu gün ise sorunu şu ev sahibim beni 4 adet 350 YTL lik üzerinde "Kira" ibaresi bulunmayan ve ev sahibimin adına olan senetleri icraya vermiş.Faiziyle birlikte şuanda 1.493 olan toplam icra tutarı ile alakalı hiçbir borcum yoktur. Bunuda yanlızca Emlakçı emlakçının yardımcısı ve iş arkadaşım biliyor. Üstüme yürümelri olayınada Emlakçının yardımcısı şahittir. Avukatıma bu konuyu danıştığımda hiçbirşey yapılamayacağını borçlu değilim demem halinde icrayı durdurmak için ana para+%40 lık bir meblayı icra mahkemesine teminat olarak yatırmam gerektiğini ancak bununda anlamsız olacağını çünkü borcumun olmadığına dair bir belgemin olmaması nedeniyle şahitlerin sözlerinin icra mahkemesinde dikkate alınmayacağını .Yein ettirme yoluna gidilebilecğeini ve bu aileninde her halukarda bu tür bir yemini edeceğini eğer bu tür bir işlem yaparsam bana bu masrafın ortalama 3-35 bin YTL ye mal olacağını söyledi Ancak üstüme yürüyerek evin anahtarını almalarını ve senetlerini vrmemelrini GASP kapsamında dikkate alarak aileyi mahkemeye veebileceğini belirtti. Bana da tavsiye olarak kanunen hakkım olan 4 taksit imkanını kullanarak barayı ödemememi söyledi.
"Avukatım aradığında emlakçının beyanı şu şekildeydi :Ben 4 ay öncesinden ev sahibine verdim senetleri o ev sahibine veriyordu"
Bu tamamem yalandır. :(
Sizden ricam bana yol göstrmeniz açıkçası icra bildiriminin altını okuduğumda avukatın söylediği kadar umutsuz durumda oldumadığımı düşünüyorum.Lütfen bana yol gösterin
Re: Eski ev sahibim icraya vermiş
İcra takibine size tebligat yapıldıktan sonra 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz.
Bu gelen icra tebligatında da yazılıdır. İtiraz ederken herhangi bir belge vermeniz gerekmez. Karşı taraf itirazın kaldırılması davası açar ve %40 inkar tazminatı talep ederse yazılı belgeyle ispatınız gerekir.
7 günü geçirmediyseniz vakit kaybetmeden icra dairesinden itirazınızı yapın.
7 günü geçirdiyseniz işiniz zor.
Re: Eski ev sahibim icraya vermiş
7 gün değil 5 gün yazıyor ayrıca sanırım detaylı okumadınız . elimde herhangi yazılı bir belge yok olsa hiç düşünmez veririm avukata ama olmadığı için bu konuyu açtım