İcra takibinde faiz oranına itiraz
2005 yılından beri ödeyemediğim 2,500 YTL tutarındaki bir senetten ötürü maaşımda haciz var. ödemelerim 7,000 YTL yi geçti. ilgili icra dairesini aradım, kalan borcumu sordum, 2,800 YTL daha bakiye borç var dediler. bu noktada bazı sorularım olacak.
1. uygulanan faiz oranı aylık %7 civarı. bu rakam çok yüksek değil mi ve hukuki mi?
2.anladığım kadarıyla uygulanan faiz sadece 2,500 YTL'ye değil sonrasında oluşan faizlerine de uygulanmış. faiz ödemelerinde faiz uygulanır mı?
3. icra dosyası hakkında bilgi almak istiyorum ve şu anda icra dairesinin bulunduğu ilde değilim. nereye başvurabilirim?
4.bu dosya ile ilgili olarak dava açmak istiyorum. hangi mahkemede dava açmalıyım?
TEŞEKKÜRLER
Re: icra takibinde faiz oranına itiraz
Verdiğiniz bilgiler çok yeterli olmamakla birlikte, bir senet için yapılan takipte arada başka bir sözleşme ile faiz karşılıklı kabul edilmemiş ise %7 faiz alınamaz. Ayrıca borçlar kanunu 104. maddeye göre faize faiz alınmasıda mümkün değildir. Arada sözleşme ilişkisi yok ise senetler için yasal zaman aşımı süresi 3 yıldır. Bu zaman aşımı şikayeti süreye tabi değildir. Bence icra hukuk mahkemesine şikayet davası açarak belirttiğiniz şikayetlernizi yazınız. (faiz vd.)
Bu davayı bulunduğunuz şehirden ilgili icra dairesinin bağlı olduğu mahkeme için açabilirsiniz. Senedin vadesi 2005 yılının 9. ayından önce ise zaman aşımı süresi geçmiş demektir.
Acaba belirtilen rakam içinde bir avukatlık vekalet ücreti ve dava masrafları da olabilir mi?
mahkeme masrafları, avukat vekalet ücreti var galiba. ama dediğim gibi şimdiye kadarki ödemelerim 7000 YTL'yi geçti. avukat vekalet ücreti ve mahkeme masrafı da olsa şimdiye kadar normal şartlarda borcun bitmesi lazımdı. ama 2800 YTL daha kaldığı söyleniyor.
Alıntı:
ugurertan rumuzlu üyeden alıntı
mahkeme masrafları, avukat vekalet ücreti var galiba. .
Bir mahkeme oldu,sonucunda size karar tebliğ edildi,ödemeye başladınız, ama ne kadar ödemeniz gerektiğini bilmeden ödemeye mi başladınız?
İcra dosyanızı inceleyip,ödemeniz gereken rakamı ve içeriğini öğrenebilirsiniz.
Re: İcra takibinde faiz oranına itiraz
icra dosyası başka bir ilde. ben bu dosya hakkında bulunduğum ilde hangi makama başvurup bilgi alabilirim acaba?