Telefon Görüşmeleri İle İlgili Yasa Var mı?
Merhabalar
yaklaşık 1 yıl önce boşandığım eşim boşanmadan 5 ay sonra başka bir bayanla evlilik yaptı. O günden sonra ilişkilerimiz hiç eskisi gibi olmadığı gibi tatsız telefon konuşmaları yaşadık. Ben ve ailem işitilmeyecek sözlere maruz kaldık en son telefonda. Sebebi ise yeni eşinin beni arayarak ikiz kızlarımla konuşma talebini red ediyor oluşum,ki kızlarım 23 aylıklar belirtmek isterim. Bu bayanla görüşerek birebir telefonda kızlarımla yaşlarının küçük olması gereği konuşmalarına bir gerek olmadığı inancındayım. Babaları içinse sınırsız seslerini duyma olanağı yaratıyor idim. Ancak bu konu benim ve ailemin huzurunu kaçıracak bir hal aldığından artık telefon ile aramasını istemiyorum. En azından kızlarım efektif telefonla konuşma yaşına gelene dek. Yasal bir yaptırım ya da cezası varmıdır bu durumun?
Not:Eski eşim evlendikten sonra başka bir ile taşındı ve yeniden görüşmenin düzenlenmesi ve nafaka davamız halihazırda devam ediyor.(Yasal nafaka istememiştim ve son 3 aydır vermiyor.
Re: Telefon Görüşmeleri İle İlgili Yasa Var mı?
Görüşmenin düzenlenmesi ve nafaka gibi konular mahkemece belirlenir. Ancak bu durum sizin anlatımınızda belli değil. Hlen düzenlenmemişse zaten kimseyle görüştürme yükümlülüğünüz yok. Şayet düzenlenmiş olsaydı bile telefonda eski eşinizin yeni eşiyle, yani bahsettiğiniz bayanla görüştürme yükümlülüğünüz yoktu.
Görüşme babasıyla yapılır. Bunun haricinde haftasonu bayram ve yıllık tatillerde görüşme düzenlenir.
Bahsettiğiniz bayanın sizin çocuklarınızla telefonda görüşmeye ısrar etme hakkı yok.
İyi günler dilerim.
Re: Telefon Görüşmeleri İle İlgili Yasa Var mı?
Çok teşekkürler Muhammet bey cevabınız için. Biz anlaşmalı boşandık ve görüşme günleri matbu bir evrak olarak mahkeme tarafından belirlendi. Ancak yaz ayında 1 aylık bir süre ve her hafta sonu görüşme durumu ve bayramların 2 . günleri olacaktı. Fakat ben o dönemde evleneceğini düşünmediğimden bu 1 ayıda kullanmayacağını ifade ettiğinden kabul etmiştim. Çünkü kızlarım 2 yaşında bile değil. Sonra evlilik olup ısrar edilince yazın bir ay gittiler. Psikolojileri tahmin edebileceğiniz üzere çok kötü etkilendi. Çünkü bu 1 ay boyunca babaları çalıştı ve hiç tanımadıkları bir bayanla kaldılar.
Şimdi görüşmenin yeniden düzenlenmesi için dava açtım ve boşanırken kızlarıma istemediğim nafakayı talep ediyorum. Bu günden itibaren. Miktarı önemli değil. Yeter ki yasal olsun.
İyi çalışmalar diliyorum ve tekrar teşekkürler.