Anlaşmalı boşanma ve boşanma protokolü
Bir çocuk annesiyim.Eşimle anlaşarak boşanmaya karar verdik.Çocuk bende kalacak.sahip olduğumuz eşimin üstüne olan evide bana bırakacak.Avukat tutmadan kendimiz davayı takip etmek istiyoruz mümkünmü.Nasıl bir boşanma dilekçesi hazırlamalıyız.ve örnek bir boşanma protokolü bulabilme imkanım varmı. Teşekkür ederim.
Re: Anlaşmalı boşanma ve boşanma protokolü
üye adımı kullanarak girersen orada anlaşmalı boşanma ile ilgili dosya var oradan yararlanabilirsin
MİNE HANIM!!
BOŞANMA PROTOKOLÜ
1.TARAF :
ADRES:
2.TARAF :
ADRES:
HÜKÜMLER :
1- BOŞANMA HUSUSU : Her iki taraf da karşılıklı olarak boşanmayı kabul etmişlerdir. Evlilik birliğinin sona erdirilmesi konusunda her iki taraf da mutabıktırlar.
2- VELAYET: Tarafların müşterek çocukları .................. boşanmanın olması halinde velayeti anneye verilecektir.Müşterek çocuğun velayetinin anneye verilmesi hususunda taraflar mutabıktır. Ayrıca velayeti anneye verilmiş bulunan küçük çocuk için baba ........ her ay 200,00 (iki yüz) YTL iştirak nafakası verecektir. …………………. ödeyecek olduğu iştirak nafakasını …………………………… hesap numaralı ……………………. adına açılmış olan hesaba her ayın ......... da yatıracaktır.Ayrıca küçük çocuk ile babası her ayın 1. ve 3. Pazar günü anne yanında veya anne ortamından uzak kişisel ilişki kurulmasını her iki taraf kabul etmiş ve mutabık kalmışlardır.
3) NAFAKA VE TAZMİNAT HUSUSU: Boşanma sebebiyle her iki taraf birbirlerinden tedbir, yoksulluk nafakası veya her hangi bir şekilde maddi ve manevi tazminat talebi yoktur. Sadece... tapunun .. ili, ..... ada pafta'da kayıtlı gayrimenkul’ ün mülkiyetinin BURAYI TAMAMLAYAMIYORUM!!GAYRİMENKUL 18 YAŞINA GELDİĞİNDE ÇOCUĞA DEVREDİLECEK Bu husustaki taleplerden bu dosya için ve ileriye yönelik olarak açılacak olan davalardan vazgeçmişlerdir.
4) EŞYALAR HUSUSU: Taraflar özel ev eşyaları konusunda da anlaşmışlardır.Karşılıklı birbirlerinden eşyalar konusunda bir talepleri yoktur.
5) VEKALET ÜCRETİ VE MAHKEME MASRAFLARI KONUSU : Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden mahkeme masrafları ve vekalet ücreti talep etmeyeceklerdir
SONUÇ : Yukarıda açıklanan tüm hususlar üzerinde taraflar mutabakata varmış olup işbu protokol mahkeme dosyasına sunulmak üzere karşılıklı teati sonucu tanzim ve imza olunmuştur.
Sayın Mine hanım;Bir kız çocuğu annesiyim,eşim tarafından hakaretlere maruz kalıp evden kovuldum.Hiç bir kötülüğüm olmadığı halde,sadece onun istediklerini yapmadım diye bana birdaha bu eve gelmeyeceksin deyip evden uzaklaşmama neden oldu.Ben kızımı alıp ailemin yanına yerleştim,düşünme aşamasındayken bana sürekli,"eşyalarını al evi boşaltmam lazım,kiraya vericem "diye mesajlar gönderiyor.2 ay kızımın masraflarını karşılamıyor,ben çalışıyorum fakat aldığım ücret yetmiyor.Boşanmaya karar verdim fakat ben dava açamıyorum .Bu yüzden eşime davayı sen aç dedim.bu durumda evden ayrıldığım için suçlu duruma mı düşüyorum.bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Teşekkürler...