Re: görevi kötüye kullanma *acil*
Amirinizin vereceği sözlü emirler yazılı emirler kadar geçerlidir. Ancak, konusu suç teşkil eden emirler, yazılı olarak verilmiş olsa dahi yerine getirilmez. Bu nedenle, mahkeme, eyleminizin suç olduğuna hükmederse, bu eylemi ister Başhekim'in sözlü emriyle, isterse durumdan vazife çıkararak kendi iradenizle yapmış olun, ceza almaktan kurtulamazsınız. Başhekim, bu doğrultuda sözlü emir verdiğini ikrar etse dahi cezadan kurtulamazsınız. Böyle bir durum meydana geldiği takdirde, Mahkeme, başhekim için de suç duyurusunda bulunup, idareden yargılama izni isteyecektir.
sizce olay suç unsuru taşıyormu...???
bana verilen bir denetleme yetkisi var hastanelerin yönetmeliğinde de 24 saat hizmet verir ibaresi var denetlemyi mesai saati dışında yapmam görevi kötüye kullanmaya girer mi?
Bu durumda, yapmanız gereken şey, dava konusu eylemin, olağandışı bir eylem olmayıp, çalışma düzeninize uygun bir davranış olduğuna mahkemeyi ikna etmek olabilir.
Alıntı:
tabip_tr rumuzlu üyeden alıntı
sizce olay suç unsuru taşıyormu...???
bana verilen bir denetleme yetkisi var hastanelerin yönetmeliğinde de 24 saat hizmet verir ibaresi var denetlemyi mesai saati dışında yapmam görevi kötüye kullanmaya girer mi?
Bunu mahkeme takdir edecektir.
Hastane ortamında, Başhekimlerce, nöbet esasları vb. şekilde, düzenlemeler yapılıp emirler asıldığı hepimizin malumu... Ancak bunların bir geçerliliği olmaz. Bu emirlere dayanarak, yasanın suç saydığı bir fiili işleyemezsiniz.
yandık o zaman çünkü şiayetçi hakimin eşi
Re: Görevi kötüye kullanma
Öncelikle konut dokunulmazlığından kastınız ne doktorun evıne mı gırdınız yoksa hastane ıcınde bır nbölüme mi?Ayrıca TCK 257 kişyi zarara uğratmaktan dava açıldı dıyosunuz sız kımı ne seklıde zarara ugrattınız.Denetleme görevini baş hekim vermiş ve bu yaptıklarınız görevle ilgili olduğu için yani siz doktor olmasaydınız bunları yapmayacaktınız.Hakkınızda ön inceleme yapılmadan nasıl davya cıkıyosunuz.O savcı nasıl savcı valilikten ön incleme istemeden nasıl ıszı hakım karsısına cıkarıyor.
Alıntı:
tabip_tr rumuzlu üyeden alıntı
yandık o zaman çünkü şiayetçi hakimin eşi
Müşteki tarafın hakimin eşi olması olayın değerlendirilmesini etkilemeyecektir.Anlatımınıza göre görevi kötüye kullanmak suçu oluşmayacaktır.
Re: Görevi kötüye kullanma
Alıntı:
efruz06 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle konut dokunulmazlığından kastınız ne doktorun evıne mı gırdınız yoksa hastane ıcınde bır nbölüme mi?Ayrıca TCK 257 kişyi zarara uğratmaktan dava açıldı dıyosunuz sız kımı ne seklıde zarara ugrattınız.Denetleme görevini baş hekim vermiş ve bu yaptıklarınız görevle ilgili olduğu için yani siz doktor olmasaydınız bunları yapmayacaktınız.Hakkınızda ön inceleme yapılmadan nasıl davya cıkıyosunuz.O savcı nasıl savcı valilikten ön incleme istemeden nasıl ıszı hakım karsısına cıkarıyor.
dostum şimdi ben 657 ye 4/b li olarak çalışıyorum yinede izin isteme şartı varmıdır..?? diğer önemli konuda ben onun evine girmedim hastanedeki odasına girererek protokol defterini aldım ve kendi odamda inceleme yaptım fakat artık konut dokunulmazlığı değil de göevi kötüye kullanmaktan dolayı dava devam ediyor...