Yurtdışı ve Bedelli Askerlik
Merhaba Arkadaslar,
Yurtdisinda oturum iznim var,esim Rus ve bir cocugum var. Ülkeye donus yapmak niyetindeyiz, Bedelli askerlikten(dovizli degil,3 yil calisma sarti aranan dovizlidir, bedelli degildir, zaman zaman bunu karistiranlar da var) yararlanabilir miyim, bunun sartlari nelerdir?
Re: Yurtdışı bedelli askerlik
Alıntı:
denizmoskova rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaslar,
Yurtdisinda oturum iznim var,esim Rus ve bir cocugum var. Ülkeye donus yapmak niyetindeyiz, Bedelli askerlikten(dovizli degil,3 yil calisma sarti aranan dovizlidir, bedelli degildir, zaman zaman bunu karistiranlar da var) yararlanabilir miyim, bunun sartlari nelerdir?
bas harfleri kucuk yazmis olmam ,alacagim cevaptan daha onemliymis,guzel yazi yazma kosesini animsadim ilkokuldan,yurdundan kilometrelerce uzakta yasayan bir turke anlamli bir muamele.
zaten fransada yasayan bir turk 3 yilda alamamis cevabini.bakiniz https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=7489
Alıntı:
Merhaba Arkadaslar,
3 sene calismissan bedelli olur,oturum iznin varsa 38 yasa kadar tecil edersin
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
3 sene calismissan bedelli olur,oturum iznin varsa 38 yasa kadar tecil edersin
Peki benim durumum icin bir sey soyleyebilir misinz?
Ben bu yil Green Card aldim Amerika'dan. Bu green Card da oturum ve calisma izni veriyor bana, fakat henuz bir ise girip calismaya baslamadim. Onumuzdeki 1 yil icinde de is durumu olmayacak gibi. Ben bu sure icerisinde daha cok Turkiye'de yasayacagim, ben askerligimi tecil ettirebilir miyim Green Cardımla?
Tesekkurler
Alıntı:
Merhaba Arkadaslar,
Askerlik Kanunu madde 10.Bunun için Genelkurmay Başkanlığının ihtiyaç fazlası asker olduğunu belirtmesi lazım.
Alıntı:
tuncerkahraman rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu yil Green Card aldim Amerika'dan. Bu green Card da oturum ve calisma izni veriyor bana, fakat henuz bir ise girip calismaya baslamadim. Onumuzdeki 1 yil icinde de is durumu olmayacak gibi. Ben bu sure icerisinde daha cok Turkiye'de yasayacagim, ben askerligimi tecil ettirebilir miyim Green Cardımla?
Tesekkurler
Tecil şartları arasında o dediğiniz kartın ismi geçmiyor.1111 sayılı Askerlik kanununa bakın.
Alıntı:
tuncerkahraman rumuzlu üyeden alıntı
Tesekkurler
evet kesinlikle 38 e kadar ertelersin yalniz 'americaya' her 6 ayda bir giris cikis yapmlisin.
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
evet kesinlikle 38 e kadar ertelersin yalniz 'americaya' her 6 ayda bir giris cikis yapmlisin.
Konsolosluk benden calistigima dair bir belge istemez mi?