Merhaba ben Yalova'da okuyorum ve bu yıl Lise 2. sınıfa başladım ve bölüm seçmelerde beni seçmediğim bir bölüme attılar sadece beni değil 20 küsür öğrenciyi kimse istiyerek gelmedi bu bölüme. Bu durumda benim yapmam gerekenler nelerdir?
Printable View
Merhaba ben Yalova'da okuyorum ve bu yıl Lise 2. sınıfa başladım ve bölüm seçmelerde beni seçmediğim bir bölüme attılar sadece beni değil 20 küsür öğrenciyi kimse istiyerek gelmedi bu bölüme. Bu durumda benim yapmam gerekenler nelerdir?
Alan seçim dilekçeleri haziran ayı içersinde okul yönetimine teslim ediliyor.Senin velin de mutlaka bu dilekçeyi imzalayıp okul yönetimine vermiştir.
Bildiğin gibi alan seçimi için öğrencinin öncelikle o alana girebilme şartlarını taşıyor olması gerekiyor.Yani her isteyen istediği alanı seçemiyor.
Aşağıdaki yönetmeliği velinizle birlikte incelemenizde fayda var:http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25664_0.html
Derslerinde başarılar dilerim.
Peki anlıyorum ama yalnız şöyle birşeyde var okul sonuna doğru size bir tercih kağıdı veriyorlar ve bu tercih kağıdına yazdıklarınız dışında bir bölüm vermelerine hakları yok sadece o kağıttan seçebiliyorlar bilgiğim kadarıyla ama benim seçtiğim bölüme yerleştirmediler tekstil bölümüne yerleştirdiler millet durmadan bölüm değiştiriyor ben gidince kontejan dolu diyorlar bu haksızlık değilmi?